MindenegybenBlog

Nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki :Most megszólalt a szállodahajó kapitánya

Tagadja, hogy szabályt szegett volna a szállodahajó kapitánya, akit a szerdai dunai hajóbalesettel összefüggésben gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. Erről a férfi ügyvédje tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A férfi ügyvédjei nevében M. Tóth Balázs azt közölte: megerősítik, hogy védencüket csütörtökön őrizetbe vették a rendőrök a tragikus hajóbalesettel összefüggésben. Védencük a gyanúsítással szemben panasszal élt, tagadja, hogy szabályt szegett volna vagy bűncselekményt követett volna el.

Az ügyvéd közleményében úgy értékelt, a nyomozóhatóság részéről a gyanúsítás "idő előtti, jelenleg nem több egy elméletnél, az alapos gyanúhoz szükséges bizonyosság nem áll rendelkezésre a ténybeli információk alapján". Ilyen, az alapos gyanút megalapozó megállapítás akkor tehető, ha már megvannak a szakértői vélemények; most viszont a szakértők kirendelése még csak folyamatban van - jegyezte meg.

Védencük 44 éve hajóvezető, a "Duna egyik legtapasztaltabb hajóvezetője", balesetet soha nem okozott - írta. A férfit megrendítette a baleset következménye, sajnálja, hogy a baleset elkerülésére nem volt módja, az áldozatok hozzátartozóinak részvétét fejezi ki - olvasható az ügyvédi közleményben.

Két hónapon belül másodszor ütközött a Viking hajója!

A Viking Idun hajónak az eleje sérült meg akkor, az ütközés folytán pedig egy jókora lyukat vágott a tankerba. Az egyetlen szerencse az volt, hogy a víz felett történt az ütközés, ezért nem került olaj a tengerbe – írta akkor a The Sun.

[LAPOZAS]

Collega's van @PolitieLE Dienst infrastructuur Zuidwest doen momenteel onderzoek naar een aanvaring tussen een passagiersschip en een zeeschip. Dit gebeurde vannacht op de Westerschelde bij #Terneuzen. Flinke schade en helaas ook gewonden pic.twitter.com/5CbG7GkuGN

— Gebiedsagent Martin (@GAINFRA_ZW7) 2019. április 1.

...............................

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

In verband met een aanvaring tussen een tanker en een passagiersboot op de Westerschelde zijn de collega's lange tijd aan het werk geweest op de calamiteitensteiger in Terneuzen. Hiervoor is een apart actie kanaal geopend zodat de collega's onderling vrij kunnen communiceren. Collega's hebben ter plaatse een snelle inventarisatie gemaakt van eventuele gewonden. Er heeft een copi overleg plaatsgevonden. Diverse hulpverleners en instanties zijn ter plaatse geweest. ^TL ^EvL

Politieteam Zeeuws-Vlaanderen (@pol_zeeuwsvlaanderen) által megosztott bejegyzés, Márc 31., 2019, időpont: 5:18 (PDT időzóna szerint)

-----------

Jelenleg is tart az elsüllyedt Hableány hajó roncsának feltérképezése a Margit-híd lábánál

forrás:blikk - origo 

2019-05-31 15:21:49 - Mindenegyben Blog