MindenegybenBlog

Ő Jánoska, aki mentőt hívott az anyukájához, aki nem akart felébredni. Ügyes gyermek

Ha nagy lesz, Pókember vagy Superman lesz, de abban már most egészen biztos, hogy valamilyen szuperhősként dolgozik majd, mondja az a hatéves kisfiú, aki múlt héten maga hívta ki a mentőket eszméletlen édesanyjához. Az biztos, hogy Kovács Jánoska most a Somogy megyei település legnagyobb hőse.

Hatéves kisfiú mentette meg édesanyja életét BalatonszabadibanAnyukája nagyon rosszul lett, a hős hatéves pedig tárcsázta a 112-t.Félkész házhoz érünk a Balaton-parti településen, az udvaron mindenütt gyerekjátékok. Hamar kiderül, hogy a házban egy négygyermekes család él, amelynek most alaposan kijut a felhajtásból. Nem csoda. Kovácsék hatéves fia múlt kedden azzal hívta fel a mentőket, hogy

AZ ANYUKÁJA ROSSZUL VAN, ÉS MÁR SEMMIRE NEM VÁLASZOL.

Múlt hétfőn műtöttek meg, a rosszullétek pedig már kedden reggel, itthon kezdődtek. Semmi nem maradt meg bennem, úgyhogy egy idő után lefeküdtem a kisszobában– meséli Terézia, a kisfiú édesanyja.

Az asszony először a férjet próbálta elérni telefonon, de mivel ez nem sikerült, hatéves kisfiának, Jánosnak magyarázta el, mit kell tennie, ha valami baj történne.

Egy, kör, négy:

– mutatja a telefonon a kisgyerek, melyik három számot kellett megjegyeznie. Aztán kérdezés nélkül kezdi hadarni, hogy azért hívta fel ezt a számot, mert az anyukája már nem beszélt, és hiába szólongatta, nem akart felébredni.

[LAPOZAS]

A telefonbeszélgetésbe aztán a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa is bekapcsolódott. Mivel a kisgyerek nem tudta a címüket, a rendőr arra kérte, hogy szaladjon ki, és nézze meg, milyen szám van a házon,írja a lap

Ezután azt is mondta, hogy integessek az udvarból, hogy ha jönnek a rendőrök, meglássanak

– meséli a kisfiú.

Időközben viszont a család szomszédjának is feltűnt, hogy a gyerekek egyedül vannak a kertben, ezért átment Kovácsékhoz. Ő érte el az eszméletlen asszony apósát és férjét is. Nem sokkal később pedig a rendőrök és a mentők is megérkeztek.A legelső kép, amire emlékszem, hogy a mentők vizsgálnak

– meséli az édesanya, akinek a kórházban azt mondták, hogy valószínűleg a műtét utáni stressz miatt lett rosszul. Még most is gyenge, a rosszullétek viszont elmúltak. Azt mondja, Jánoska viszont biztosan kap majd egy serleget, amibe belegravírozzák, hogy „életmentő″, még akkor is, ha a házszámukat mára elfelejtette.

2019-07-04 17:47:18 - Mindenegyben Blog