MindenegybenBlog

Ő volt a legfiatalabb áldozata, utolsó szavai szívbemarkolóan hangzanak .Egy éve történt a baleset ,most Ő rájuk emlékezzünk!

Apa, kap­tam egy já­té­kot" - mondta utol­jára édes­ap­já­nak a dunai ha­jó­tra­gé­dia leg­fi­a­ta­labb ál­do­zata.

Egy ötéves kislány is a fedélzetén volt annak a turistahajónak, amely 2019. május 29-én, 21 óra 5 perckor,  szerda este felborult és elsüllyedt a Margit híd lábánál. A Hableányon utazott a kislány édesanyja és nagyszülei is. Az utat egyébként a fiatal nő ajándékba adta a szüleinek, amiért sokat vigyáztak a kislányra. A férj csak azért nem tartott velük, mert sok volt a munkája és nem tudott leszabadulni,írja a ripost.hu

Az édesapa a koreai lapoknak elmondta, kislánya, Kim még a tragikus baleset előtt felhívta.

"Azt mondta, az édesanyja vett neki egy új játékot. Nagyon izgatott és boldog volt. Aztán a feleségem átvette tőle a telefont és mondta, hogy egy rövid városnéző hajókázásra mennek nemsokára. Ekkor hallottam róluk utoljára" - mesélte megrendülve a férfi.

"Ma kellett volna, hogy hazajöjjenek. De már nem kell kimennem eléjük a repülőtérre. Fogalmam sincs, hogyan élem ezt túl".

A 2019-es budapesti hajókatasztrófa egy vízi baleset volt a Duna budapesti szakaszán, a Margit híd egyik hídnyílásánál a pesti oldalhoz közeli mederpillérnél,[2] 2019. május 29-én, 21 óra 5 perckor, amikor az elsüllyedt Hableány AIS (Automatic Identification System[3]) jeladó készüléke utoljára sugárzott pozícióadatokat a helyzetéről.[4][5][6][7] A balesetben a hegymenetben hajózó Hableány nevű magyar rendezvényhajó (hivatalosan: termes személyhajó[m 1]) ütközött össze a szintén hegymenetben hajózó MV Viking Sigyn nevű svájci szállodahajóval (hivatalosan: kabinos[m 2] személyhajó), melyek közül a Hableány felborult és teljesen elmerült a vízben. A szerencsétlenül járt hajón a baleset időpontjában 35 ember volt, közülük 7 embert emeltek ki élve a vízből.[2] A rendőrség hivatalos honlapján június 14-én tette közzé, hogy a Duna érintett, 215 kilométeres szakaszán 19 hajóval folyamatosan végzik a keresést a kiemelt Hableány átvizsgálása után is.[11][12] A július 6-án reggelig tett hivatalos bejelentések szerint a megtalált halálos áldozatok száma 27 (25 dél-koreai utas és a hajó 2 fős magyar legénysége), az eltűntként keresettek száma 1 volt.[13]

2020-05-20 09:57:48 - Mindenegyben Blog