MindenegybenBlog

OLTATLANOK FIGYELEM! Súlyos figyelmeztetést kaptatok, ezzel, azért számoljatok ha indul a 4. hullám! EZT nem teszitek zsebre! (1. oldal)

Itt vannak a friss adatok: már 5 772 010 ezer embert oltottak be eddig Magyarországon

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány.

A beoltottak száma 5 772 010, közülük 5 509 130 fő már a második oltását is megkapta, 322 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten – írja a koronavírus.gov.

Dobák András, a kerületi szakrendelõ fõigazgatója beadni készül a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját az idősotthon egyik lakójának a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Simon Bolivár sétányi Gondozási Részlegében, Csepelen 2021. augusztus 1-jén.MTI/Máthé Zoltán

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszag-az-elso-ahol-mar-harmadik-oltasra-lehet-idopontot-foglalni

Az EU-n belüli utazásokhoz, nyaralásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/tajekoztato-az-unios-oltasi-igazolasrol

[LAPOZAS]

A friss európai járványadatok figyelmeztetnek, hogy a járvány negyedik hulláma várható, a delta vírusmutáns nagyon ragályos és a beoltatlanok vannak leginkább kitéve a súlyos megbetegedésnek. Magyarországon bőven van vakcina mindenkinek, aki esetleg még csak most jelentkezik be oltásra. A kórházi oltópontokon és a hozzájuk kapcsolt internetes időpontfoglalóban továbbra is elérhető minden vakcina típus (Pfizer, Sinopharm, Szputnyik, Moderna, AtsraZeneca, Janssen). A háziorvosoknál pedig az általuk leadott igények szerint elérhetőek az egyes vakcinák.

Magyarország összesen 24 millió adag oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ennek több mint a fele már megérkezett), de még jelenleg is több mint 10 millió adag vakcinát várunk. A legtöbb vakcinát (8,2 millió adagot) a Pfizer szállította, ezt a vakcinát használják a jelenleg zajló iskolai oltási akcióhoz is.

Miután az év első felében az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezett, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország további 7 millió adag orosz és kínai vakcinát is vásárolt. Ennek is köszönhető, hogy Magyarország más országokat megelőzve érte el a lakosság többségének oltását, előbb kezdődhetett meg az ország és a gazdaság újraindítása, a korlátozások eltörlése és a harmadik oltások beadása.

A sikeres beszerzéseknek köszönhetően arra is van elég vakcina, hogy szükség esetén vakcina adományokkal segítsünk szomszédjainknak, szövetségeseinknek, partnereinknek, akiknek nincs elég vakcinájuk.

Hazánkban a vakcina nem akadálya annak, hogy valaki felvegye az oltást, ez már kizárólag csak egyéni döntés kérdése. A regisztrációs honlap és az online időpontfoglaló folyamatosan nyitva van. A háziorvosok a megyei oltási munkacsoportok felé tudják jelezni vakcinaigényüket a praxisukban esedékes oltásokhoz.

A delta vírusmutáns agresszív terjedése miatt a be nem oltottak vannak a legnagyobb veszélyben, ezért őket továbbra is védőoltás felvételére biztatjuk.

Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

Időpontfoglaló: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Ki milyen vakcinát kaphat harmadik oltásra? Olvassa el cikkünket: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszag-az-elso-ahol-mar-harmadik-oltasra-lehet-idopontot-foglalni

Magyarország hosszútávú célja az, hogy önellátó legyen oltóanyagokból, ezért épül Debrecenben a Nemzeti Oltóanyaggyár, ahol majd a – jelenleg még fejlesztés alatt álló – magyar koronavírus elleni vakcina gyártását is tervezik.

2021-09-02 13:55:14 - Mindenegyben Blog