Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Óraátállítás 2020 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!
Mindenegyben Blog - 2020. február 22. (szombat), 18:36

Óraátállítás 2020 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Hirdetés
Hirdetés
2020 feb 22

 Március 29 vasárnap hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat. (veszítünk egy órát)

Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el.

Hirdetés
[ ]

Magyarországon 1980-ban került bevezetésre, előtte is működött rövid időszakokban.A megváltozott fogyasztás miatt ma már nem jelent takarékosságot ez a módszer.

Az óraátállítást 2011-ben Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna is eltörölte, így náluk a nyári időszámítás marad érvényben.Jelenleg 1996-os kormány rendelet szabályozza az óra átállítást.

Eddig kell kibírni !Ekkor szűnik meg az óraátállítás, csak egyféle időszámítás lesz TOVÁBB OLVASOM A CIKKET >>

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart.A téli időszámítás október utolsó  vasárnapjától március első vasárnapjáig tart.Így a legjobban igazodik az emberek szükségleteihez, hiszen teljesen mindegy hogy épp mennyi időt mutat az óra a nap mozgása nem fog ahhoz igazodni.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés