MindenegybenBlog

Orbán Viktor: Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek - videó

A kormányfő az EU-csúcson végzett tárgyalásokról adott ki videót. A NATO-csúcs után az EU-s miniszterelnökök tanácskoztak, mondta Orbán Viktor.

Beszámolója szerint néhány ország megint felvetette, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni az energiára, szénre, gázra, olajra, maga az ukrán elnök is ezt kérte. Magyarország ezt elutasította, tekintettel arra, hogy a gáz 85 százaléka Oroszországból érkezik, az olajnak pedig több mint a 60 százaléka. Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll, vázolta a kormányfő, majd hozzátette, hogyez elfogadhatatlan, ez ellentétes a magyarok érdekével, sőt azt jelentené, hogy velünk fizettetik meg a háború árát. Szerencsére nem csak mi vagyunk ebben a cipőben, mondta a miniszterelnök, néhány más ország hasonlóképpen érvelt, így sikerült érvényt szerezni a józan észnek, így Magyarországra továbbra is érkezik majd gáz és olaj- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma a munkát folytatják, az extra magasra felszökött energiaárak lesz a téma; megvitatják, mit kell tenni Brüsszelben, hogy az energiaárak csökkenjenek - zárta a videót a kormányfő. Mint ismert, Magyarországon az embereket, a családokat a kormány rezsicsökkentése védi a magas energiaáraktól.

NAGYVILÁG ORBÁN VIKTOR

2022-03-26 18:53:08 - Mindenegyben Blog