MindenegybenBlog

ORBÁN VIKTOR megszólalt a járványvédelmi szigorításokról : Kijárási korlátozás, vásárlási idősáv, iskolabezárás? ERRE készülj a következő 3 HÉTBEN! >>>

A miniszterelnök azt mondta, pár hónap múlva lélegezhet fel az ország.

Először januárban írtunk a koronavírusról, akkor még nem számított pandémiának. Tavasszal aztán fordult a kocka és a Covid az egész világon elterjedt, beleértve Magyarországot is. Hazánk a többi érintett nemzethez hasonlóan kénytelen volt leállni egy időre és karantént elrendelni, ami közel három hónapig tartott. Júniusban újranyithattunk, de a szeptember meghozta a második hullámot, így kijelenthetjük, hogy a járvány több mint fél éve velünk van, az életünk része – és Orbán Viktor szerint még egy darabig az is marad. A miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, jövő nyárig sajnos várnunk kell a szabadulásig.

Jövő nyárig tarthat“Nekünk is június és júliusi kell kibírnunk. Szabadulás május, június táján ér Magyarországra” 

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is. Ezért, ahogy az az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezése érdekében a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kértünk a kórházban ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról.

[LAPOZAS]

A miniszterelnök korábban megerősítette, hazánkban nem várhatók olyan szintű korlátozó intézkedések és bezárás, mint az első hullám idején tavasszal. A szakemberek úgy vélik, a koronavírustól örökre nem tudunk megszabadulni, viszont megtanulunk alkalmazkodni hozzá és együtt élni vele – ahogy az influenzával és más járványokkal is megtettük.

A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

2020-10-09 14:53:26 - Mindenegyben Blog