MindenegybenBlog

Orbán Viktor nem tudja, hogy mennyi a rezsije, de a csökkentéssel minden család jól jár! Úgy gondolja ha a kormány nem tartana ki a „rezsicsökkentés” politikája mellett, akkor a hónap végén minden egyes magyar család 181 ezer forinttal szegényebb lenne.

Orbán Viktor nem tudja, hogy mennyi a rezsije, de a csökkentéssel a pedagógusok családjai is jól járnak

Úgy nő a gazdaság, hogy van olyan munka, amelyet a magyarok már nem tudnak elvégezni. A kormányfő ezt a török vendégmunkásokkal kapcsolatos kérdésére válaszolta. A kérdésre, hogy mennyi rezsit fizet a XII. kerületi villájában, a felcsúti házában és a hatvanpusztai birtokán a felesége fog válaszolni. A pedagógusok béremelésével kapcsolatos kérdést azzal intézte el, hogy a rezsicsökkentéssel ők is jól járnak.

Az a helyzet, hogy úgy nő a gazdaság, hogy van olyan munka, amit a magyarok már nem tudnak elvégezni – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének a török vendégmunkásokkal kapcsolatos kérdésére az azonnali kérdések órájában a hvg.hu beszámolója szerint.

A kormányfő azt állította, a magyar szabály szerint annyi vendégmunkásnak adnak engedélyt, ahány betöltetlen állás van Magyarországon.

Az Orbán-kormány a Távol-Keletről kölcsönözné a munkaerőt ahelyett, hogy azzal foglalkozna, miért lépnek le a dolgozók

Minősített munkaerő-kölcsönzőkön…

Toroczkai László arról is megkérdezte miniszterelnököt, hogy akar-e a kormány változtatni azon a politikán, miszerint a globális nagyvállalatokat támogatja a magyarok helyett. „A kormánypártok szerint az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája kifejezetten sikeres volt” – válaszolta a miniszterelnök. Mint mondta, a multikat azért kell támogatni a jövőben is, mert vannak olyan dolgok, amelyeket magyar cégek nem tudnak előállítani, de szükségesek a technológiai fejlesztésekhez, itt példaként a gépjárműveket, a repülőgépeket és a hadi technikát említette.

A kormányfőt többen a rezsivel kapcsolatban kérdezték. Orbán Viktor a DK-s Arató Gergelynek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésére azt állította, „2010-ben a fizetésekhez viszonyítva a magyar családok számára volt a legdrágább a gáz és az áram egész Európában, ehhez képest az Eurostat friss kimutatása szerint 2021 első féléve utáni időszakot tekintve 24 EU-s tagállam közül egyedül Magyarországon nem emelkedett a gáz és az áram ára”

Az ellenzéki politikus szerint hatalmas hazugságnak bizonyult az a tézis, miszerint, ha van orosz gáz, akkor van rezsicsökkentés Magyarországon.

[LAPOZAS]

Az Orbán-kormány havonta százmilliárdokat fizet a "rezsicsökkentés" látszatának fenntartásáért a felárral dolgozó Moszkvának

Arató arról beszélt, hogy a gáz irányadó világpiaci ára harmadára csökkent, a magyar fogyasztóknak mégis ugyanazt a „brutálisan magas” árat kell fizetniük, mint korábban. – Ide minden begyűrűzik, csak a jólét nem? – kérdezte Hofi Gézát idézve. Arra is kíváncsi volt, mikor követi majd a magyar kormány a csökkenő európai gázárakat, illetve mikor fogják harmadolni az energiaköltségeket a lakossági és civil, illetve önkormányzati szereplők számára. Erre reagálva Orbán megismételte a kormányzati mantrát, miszerint „az átlagos fogyasztásig minden családot meg tud védeni” a rezsi megemelkedésétől.

Arató viszontválaszában arról beszélt, hogy az Orbán által idézett Eurostat-statisztika 2022 első felére vonatkozik, vagyis nem tartalmazza a gázárak nyári emelkedését. Ehhez azt is hozzátette, hogy a jelenlegi kormány egyetlen hét alatt nagyobb arányú gázáremelést hajtott végre, mint a 2010 előtti kormány 12 év alatt összesen. A miniszterelnök erre azt mondta, hogy ha a kormány nem tartana ki a „rezsicsökkentés” politikája mellett, akkor a hónap végén minden egyes magyar család 181 ezer forinttal szegényebb lenne.

A momentumos Bedő Dávid szintén a rezsiről kérdezett, arról érdeklődött, hogy Orbán Viktor mennyi rezsit fizet a XII. kerületi villájában, a felcsúti házában és a hatvanpusztai luxusbirtokán idén, és mennyibe került mindez egy évvel ezelőtt.

Köszönöm a kérdését, a feleségem írásban fog erre válaszolni önnek

– ennyit válaszolt a miniszterelnök.

A kormányfő válaszát párttársai („ a bátor emberek”) hangos tapssal és nevetéssel nyugtázták.

Bedő ezután azt mondta, Orbán annyira távol van az átlag magyarok valóságától, hogy azt sem tudja, mi a probléma.

Viszontválaszában Orbán arról beszélt, hogy nem miniszterelnöki rezidenciában él. – Nem ön fizeti a szállásomat, nem ön fizeti a lakásomat, és nem ön fizeti a rezsimet, mert a magánlakásomban lakok, és úgy élek a feleségemmel, ahogy akarok – felelte.

Az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére, miszerint miért az uniós pénzekre várnak, miért nem fizetik ki a pedagógusok béremelését abból a 2590 milliárd plusz adóbevételből, amely az államkincstárhoz idén hivatalosan beérkezett – ami szerinte akár 400 százalékos emelést is lehetővé tenne – Orbán Viktor azt mondta, hogy

minden pluszbevétel a rezsivédelmi alapba megy, szerinte ezzel a pedagógusok családjai is jól járnak, hiszen így ők is 181 ezer forinttal kevesebbet fizetnek havonta.

A miniszterelnök kitartott amellett, hogy az EU-s pénzek nélkül nem lehet jövőre 23, két év múlva 25, három év múlva pedig 29 százalékkal emelni a pedagógusok bérét, hanem csak évi 10 százalékkal.

2022-11-03 09:52:50 - Mindenegyben Blog