MindenegybenBlog

Összeomolhat az oktatási rendszer - jön a digitális oktatás?

Összeomolhat az oktatási rendszer - jön a digitális oktatás?

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tagja nyilatkozott a blikknek 

Szigorú intézkedéseket és az iskolák lezárását követelik a járvány miatt. Nem tartják elegendőnek az eddigi lépéseket?

– Nem, mert egyre súlyosabb a helyzet az oktatási intézményekben. Azért követeljük az iskolák bezárását, hogy ne omoljon össze a rendszer, ami pár héten belül bekövetkezhet. Folyamatosan kapjuk az információkat, hogy nagyon sok tanár és diák betegedett meg és hiányzik. Nincsenek meg a biztonságos munkavégzés feltételei.

Fülöp Hajnalka, a csaknem kilencvenezer fős Online otthonoktatás Facebook-csoport alapítója arról beszélt, hogy a szülők szerepkonfliktust éltek át: munkavállalóként, szülőként, az oktatásban segítőként és az otthoni jólét biztosítójaként is helyt kellett állniuk, párjuk támogatása mellett.

 segítő programja keretében módszerekkel, gondolkodásmóddal, digitális eszközökkel segíti a 21. századi gyerekeket nevelőket.

Mint mondta, a tárgyi tudás hiánya főként a természettudományok és a matematika terén jelentkezett, amit csak tovább nehezített az ezeket övező negatív attitűd, ami általában jellemző. Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógus-továbbképzésen például egy alsós tanító arról számolt be, hogy már a szorzótáblánál sokszor érezte, a szülő le van maradva a gyerekétől.

Molnár Janka Sára, az Oktatás Online Digitálisan vezetője szerint a digitális oktatásban ahány ház, annyi problémával szembesültek a családok.

„Sajnos sok háztartásban nem áll rendelkezésre elegendő eszköz. Ez nem csak Kelet-Magyarországra igaz, ugyanis Budapesten és környékén is sok családot ismerünk, akiknél a három-négy gyermekre egy-két számítógép jutott, és ezekkel kellett megoldani a szülőknek a home office-t és a gyerekeknek a tanulást” – fogalmazott.

2020-11-04 19:26:41 - Mindenegyben Blog