MindenegybenBlog

Pár perce jött a RENDKÍVÜLI hír! Gulyás Gergely megszólalt az 5. HULLÁM és a teljes lezárás témájában.. EZ KÖVETKEZIK HAMAROSAN HA TETSZIK, HA NEM?!!

Pár perce jött a RENDKÍVÜLI hír! Gulyás Gergely megszólalt az 5. HULLÁM és a teljes lezárás témájában.. EZ KÖVETKEZIK HAMAROSAN HA TETSZIK, HA NEM?!!

- Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón először használta az ötödik hullám kifejezést, és azt is elmondta, hogy az ötödik hullámban már csak azok lesznek érdemben védettek, akik felvették a harmadik oltást. 

Rusvai: Ráeresztették az emberekre a járványt

A virológus a Heteknek azt mondta, szerinte elkerülhetetlen, hogy a járványt ráeresszék a társadalomra, és ez már történik is, ugyanakkor reméli, hogy amennyiben még rosszabbak lesznek a számok, akkor a kormány bevezeti azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket korábban is alkalmaztak már a járványgörbe ellaposítása érdekében.

A Heteknek adott interjút Rusvai Miklós, virológus. A szakember a lapnak azt mondta, őt is meglepték a koronavírus-járvány jelenlegi számai, korábban ugyanis azt gondolta, hogy sokkal enyhébb lesz a negyedik hullám, több mint 6 millió embert beoltottak és sokan átestek a betegségen. Szerinte az is közrejátszik abban, hogy az egy évvel korábbihoz hasonlóan egyre több a súlyos beteg és az elhunyt is, hogy most a terjedőképesebb delta variáns okozza a fertőzéseket; ráadásul tavaly ilyenkor egy sor járványlassító intézkedés érvényben volt, amit most nem vezettek be.

[LAPOZAS]

Rusvai szerint elkerülhetetlen, hogy a járványt ráeresszék a társadalomra, és ez már történik is.

„Nincsen széles körű tesztelés, nincs kontaktuskutatás, nincs megkövetelve a védettségi igazolás, tömegrendezvényeket lehet tartani, maszk nélkül lehet vásárolni. A vírus majdnem szabadon terjed a lakosság körében, fertőz oltottat, oltatlant egyaránt” 

– magyarázta. Hozzátette ugyanakkor, hogy reméli, hogy a számok további romlása esetén a kormány bevezeti azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket korábban is alkalmaztak már a járványgörbe ellaposítása érdekében.

A szakember egyébként osztályos orvosok beszámolóira hivatkozva azt mondta: jelenleg 5-7 oltatlanra jut egy oltott azok között, akik lélegeztetőgépen vannak vagy elhunynak.

atv.hu

2021-11-16 09:49:56 - Mindenegyben Blog