MindenegybenBlog

Rendkívüli bejelentés!10 nap plusz szabadság jár több mint 170 ezer dolgozónak !Ők jogosultak rá

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy tíz nap fizetett többletszabadságot kapnak a védekezésben résztvevők – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.

Az erről szóló kormányrendelet a mai Magyar Közlönyben található meg.

A jogszabály szerint két éven belül 10 nap többletszabadságra jogosultak a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevők:

A jogosultság több, mint 170 ezer közszolgálatban dolgozót érint.

Arról, hogy a többletszabadságra ki jogosult, a rendőrök esetében az állományilletékes parancsnok vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv szervezeti egységének vezetője, a katonák és kormányhivatali dolgozók esetében a munkáltatói jogkört gyakorló személy, míg az egészségügyben és szociális intézményekben a munkáltató dönt. Leírja a rendelet, hogy a pótszabaság pénzben nem váltható meg.

A kormány ezzel is szeretné kifejezni köszönetét és megbecsülését a védekezésben résztvevőknek, akik az elmúlt hónapokban segítették, hogy legyőzzük a járvány harmadik hullámát is és végrehajtsuk Európa egyik legsikeresebb oltási programját - írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ a közleményében.

2021-06-10 16:10:53 - Mindenegyben Blog