MindenegybenBlog

RENDKÍVÜLI HÍR!! Az 5 év felettiek is megkaphatják: Még a negyedik hullám előtt olthatják a 12 év alattiakat ha tetszik, ha nem! Itt vannak a pontos részletek:

Nemcsak a Pfizer, a Moderna és a Sinopharm is teszteli a 12 év alattiakon a koronavírus elleni oltóanyaguk hatékonyságát és biztonságát, harmadakkora dózissal. Az AstraZeneca az Egyesült Királyságban már áprilisban megkezdte a 6 éves korú gyermekek klinikai vizsgálat. Peking nyár végén hagyta jóvá a gyerekek Sinopharmmal történő oltását 3-17 év között. Az Egyesült az Egyesült Arab Emiratusokban, Bahreinben, Egyesült Államokban, Izraelben és Kanadában is befejezték a 3-11 év közöttiek klinikai tesztelését a Pfizer készítményével.

Hamarosan a legkisebbek is olthatóak © shutterstock

A VIZSGÁLATOK BIZTATÓ EREDMÉNYEKKEL ZÁRULTAK: A GYEREKEK ESETÉBEN MÁR SOKKAL KEVESEBB HATÓANYAGRA A FELNŐTTEKÉHEZ HASONLÓ IMMUNVÁLASZ JÖTT LÉTRE AZ MRNS VAKCINÁKRA– ezt Bob Frenk az amerikai Oltáskutató Központ igazgatója mondta a CNN-nek.

A GYEREKEK KÖNNYEN TERJESZTIK A VÍRUST

Prof. Dr. Rusvai Miklós virológus a Borsnak elmondta, hogy ugyan biztonságos a kicsik oltása, de ideálisabb lenne, ha elsősorban az oltatlan felnőtt lakosság venné fel mielőbb a vakcinát.A GYERMEKEKNEK A JÁRVÁNY TERJESZTÉSÉBEN VAN SZEREPE, KÖZÜLÜK CSAK KEVESEN, 10 EZERBŐL 2-3-AN BETEGSZENEK MEG SÚLYOSAN.Náluk is ugyanaz számít rizikófaktornak a megbetegedés tekintetében, mint a felnőtteknél: a túlsúlyosak, a keringési problémákkal küzdők, a cukorbetegek veszélyeztetettek a fertőzés súlyosabb lefolyására.

[LAPOZAS]
Rusvai Miklós szerint elsősorban az oltatlan felnőttek oltakozzanak mielőbb © YouTube

AKIKET EDDIG OLTOTTAK, JÓL VANNAK

Izraelben is ezeket a gyermekeket oltották be 5-11 év között. Az Amerikai Egyesült Államokban a jelenlegi delta variáns miatt túlsúllyal küzdő gyerekek szorultak kórházi ápolásra.

Nem okozott problémát az oltás a kisebbeknél sem.

HA EDDIG BÁRMI PROBLÉMA LETT VOLNA, AZONNAL LEÁLLÍTOTTÁK VOLNA A TESZTELÉST, ÉS NEM HAGYTÁK VOLNA JÓVÁ AZ OLTÓANYAGOK ALKALMAZÁSÁT A KISGYERMEKEKNÉL

– tette hozzá a professzor.

Pfizer már csecsemőknek alkalmas oltóanyagot tesztel © MTI

– A technikai feltételei adottak hazánkban is az óvodás- kisiskolás korcsoport oltására, akár még a negyedik hullám novemberi tetőzése előtt lehetséges, hogy hazánkban is engedélyezik a számukra kifejlesztett csökkentett dózisú Pfizer vakcinákat – mondta a virológus.

AZ 5 ÉV ALATTIAK OLTÁSA A KÖVETKEZŐ

Az 5-11 éveseknek szánt vakcinák klinikai tesztjei lezárultak, ezzel párhuzamosan zajlanak a még kisebbeknek szánt oltóanyagok vizsgálatai több gyártónál. A Pfizer az 5 év alattiaknál 3 mikrogrammra csökkentette az oltóanyag mRNS vakcina mennyiségét. A Moderna jelenleg 2-6 és 0-2 éves korcsoportban is tesztel, mindegyik korcsoportban harmadannyi hatóanyaggal csökkentve a nekik szánt vakcináit.

Még ez év végére várható, hogy lezáruljanak a vizsgálataik, és megkapják az alkalmazási engedélyt az az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól.

2021-09-17 11:48:13 - Mindenegyben Blog