x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY: Müller Cecília LETAGLOZÓ bejelentést tett! Elmondta mi vár az oltatlanokra, SÚLYOS dolgok következnek! Már csak ENNYI idejük maradt hátra, ha tetszik, ha nem!! ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS!!
Mindenegyben Blog - 2021. november 25. (csütörtök), 18:51

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY: Müller Cecília LETAGLOZÓ bejelentést tett! Elmondta mi vár az oltatlanokra, SÚLYOS dolgok következnek! Már csak ENNYI idejük maradt hátra, ha tetszik, ha nem!! ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS!!

Hirdetés
Hirdetés
2021 nov 25

Soha nem volt annyira szükség a koronavírus elleni védőoltásra, mint most, hiszen versenyt futunk az idővel – mondta az országos tiszti főorvos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Müller Cecília azt mondta, a negyedik járványhullám felfutó szakaszában vagyunk, a fertőzöttek száma napról napra emelkedik, illetve nő a kórházba kerülők száma is. Ezért fontos az oltások felvétele, hiszen legalább két hétnek kell eltelnie, hogy a vakcina kifejtse a hatását. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a védőoltás sem véd meg ugyan százszázalékosan a fertőzéstől, de elkerülhető vele a betegség súlyos lefolyása, a kórházba kerülés.

Hirdetés
[ ]

Kitért az oltási akcióhét tapasztalataira, amelyet jónak értékelt, hozzátéve: a regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltási lehetőség „úgy tűnik, kicsit kényelmesebb forma” az embereknek. Az akcióhét első napján, hétfőn több mint 14 ezren kérték első adag oltást, ami mutat egyfajta szándékot az oltási sorozat befejezésére – mondta.

A szakember kiemelte, a harmadik védőoltás felvétele is nagyon fontos, ezzel újra magasra, 80-90 százalékra lehet emelni a szervezet védekezési képességét. Müller Cecília beszélt arról is, hogy a fertőzés következtében a kórházba kerülés esélye négyszer nagyobb az oltatlanoknál, az intenzív osztályra kerülés esélye pedig tízszeres, bizonyos krónikus kockázatoknál pedig akár tizenhétszeres is lehet.

A vírus örökítőanyagának szennyvízben mért értékeiről elmondta, azok magas szinten stagnálnak, de a stagnálás azt mutatja, hogy egy-két hét múlva a járványhullám tetőzhet Magyarországon.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés