MindenegybenBlog

Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

A nyitás első napjára olyan magasra növekedett az elhunytak száma, mint még soha !

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 536 751, közülük 1 005 936 személy már a második oltását is megkapta. 1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 311, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409-re emelkedett – írja a koronavírus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152, míg az aktív fertőzötteké 252 115-re emelkedett. 12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 25%-a már kapott oltást, szemben az uniós 13%-os átlaggal.

Forrás: koronavírus.gov.hu

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, a mai naptól megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódik. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85%-a már megkapta az oltást. A pedagógusok soron kívüli oltása is folytatódik, az érintettek sms-ben már megkapták a behívót.

[LAPOZAS]

Ma újabb Pfizer-szállítmány érkezik. A következő napok oltási tervéről az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján számolnak be.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Így a feloldásokról szóló rendelet ma hatályba lépett.

A járvány elleni jelenleg is hatályban lévő védelmi intézkedések meghosszabbodnak. Ezek közül a legfontosabbak:

rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, azokat a helyeket pedig, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, a kórházban pedig tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

2021-04-07 10:04:12 - Mindenegyben Blog