MindenegybenBlog

REVICZKY GÁBOR elárulta mennyi a nyugdíja: "muszáj dolgoznom..!"Az éhenhaláshoz sem elég REVICZKY GÁBOR nyugdíja.Ennyi pénzből kell megélnie!

REVICZKY GÁBOR elárulta mennyi a nyugdíja: "muszáj dolgoznom..!"Az éhenhaláshoz sem elég REVICZKY GÁBOR nyugdíja.Ennyi pénzből kell megélnie!

A 72 éves színművészt 2021-ben választották meg a Nemzet Művészének, ezzel nem csak az egyik legmagasabb állami elismerést nyerte el a színművész, hanem élete végéig anyagi biztonságban tudhatja magát és a szeretteit is. A díjazott az adományozásról okiratot kap, jogosult a Nemzet Művésze cím viselésére, továbbá élete végéig életjáradékot kap, amelynek összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a huszonháromszorosa, ami jelenleg így 655.500 forintra jön ki.

„Rendkívüli megtiszteltetés, mert különböző tagozatok szavazták meg számomra a díjat. Nem úgy történik, mint a Nemzet Színészeivel, hogy csak ők, tizenketten voksolnak erről és férfi helyett férfit, nő helyett csak nőt lehet választani. Kicsit belterjesnek tűnhet. Persze ez is kihalásos alapon történik, de itt sokkal többen döntenek. Úgy érzem, ez egy objektív döntés. Ami emeli a fényét az elismerésnek, hogy Törőcsik Mari helyére választottak meg engem a Nemzet Művészének” – mesélte Reviczky, aki azt se rejtette véka alá, hogy bizony a díjjal járó anyagi elismerés is jól jött számára.

„Mindenkit megviselt ez a másfél év, anyagilag és művészileg is. Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110.800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék? Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudni illik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el” – mondta lapunknak a sztár, akit a közönség jelenleg a nagysikerű Post Mortem című film egyik fontos szerepében láthat.

[LAPOZAS]

„Számítottam erre a sikerre, mert a műfajában új, nagyon újszerű, elképesztően izgalmas volt dolgozni ezen az alkotáson. Nagyon jó trükköket alkalmaznak benne, nem csodálom, hogy ennyi díjat kapott és ezt neveztük Oscar-díjra” – tette hozzá.

2022-03-18 09:11:07 - Mindenegyben Blog