MindenegybenBlog

Sokan támogatják a kijárási tilalom bevezetését, és indokoltnak tartják az idősek kötelező karanténját is.Lakatos TIBOR bejelentette :ekkor meghozzuk ezeket az intézkedéseket - – reagált Lakatos Tibor újságírói kérdésre.

Sokan támogatják a kijárási tilalom bevezetését

A megkérdezettek 77 százaléka szerint szükséges lenne a kijárási tilalom bevezetése, és indokoltnak tartják az idősek kötelező karanténját is. Ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből.

atv.hu

Súlyos szavak : EKKOR VEZETIK BE A kijárási TILALMAT Magyarországon! >>

Lakatos TIBOR bejelentette : Továbbra sem tervezünk kijárási tilalmat. De ha gócpontok alakulnak ki és fennáll a veszélye, hogy innen elutazások történnek, akkor meghozzuk ezeket az intézkedéseket – reagált Lakatos Tibor újságírói kérdésre.

A beazonosított koronavírus-fertőzések száma most már napról napra egyre emelkedik, arányaiban egy kicsit nő. Ebben a helyzetben mindenkinek megvan a maga dolga. Az idősnek, a fiatalnak, a hatóságnak, az egyéneknek és mindenkinek, hiszen az egész világra és az egész országra kiterjedő járvány zajlik.

Mindenkinek meg kell tenni, ami rajta múlik. Nincsenek elkülönült társadalmi csoportok, hanem mindnyájunkra nézve kötelezőek azok a szabályok, amelyek lassíthatják és a megbetegedésszámot alacsonyabbá tehetik. Hogyha betartjuk ezeket, akkor esélyünk van arra, hogy kisebb számú megbetegedéssel megússza Magyarország ezt a járványt, és akkor ellaposodik a járványgörbe és minden intézkedés, amit eddig tettünk idejekorán és arányosan azzal, amire éppen szükség volt, meghozza azt az eredményt, amelyet együtt, közös erőfeszítéssel teszünk”.Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos-írja a koronavirus.gov.hu

2020-03-25 20:08:29 - Mindenegyben Blog