MindenegybenBlog

Soros:„Putyin szó szerint megőrült”-megkezdődött a harmadik világháború!

Az Ukrajna elleni orosz invázió február 24-én a harmadik világháború kezdete volt, amely akár civilizációnk pusztulását is magával hozhatja

- ezzel a bombasztikus állítással kezdődik Soros György pénteki írása a Project Syndicate-en. Ebben szokás szerint felidézi, hogy a nyolcvanas évek közepétől kezdve alapítványokat támogatott keleten, amelyek „aktívan részt vettek” a Szovjetunió felbomlásában, illetve Kínában is létrehozott - első külföldiként - egy alapítványt, amelyet 1989-ben, a Tienanmen téri vérengzés előtt kellett bezárnia.

 Fotó: VINCENZO PINTO/AFP

Soros az ukrajnai háború világpolitikai hatásait elemzi, olyan sokaktól hallott gondolatokkal, mint hogy Putyint meglepte az ukrán ellenállás, vagy hogy az EU-t összekovácsolja az orosz agresszió elleni közös fellépés. Azt is kijelenti a magát „politikai filantrópként” jellemző milliárdos, hogy

[LAPOZAS]

„Putyin szó szerint megőrült”.

Ami némileg eltér a mainstream nyugati értelmezésektől, hogy Soros végig Kína és Oroszország közös fenyegetéséről beszél. Elmélete szerint Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin február 4-ei találkozóján született meg a döntés, hosszas előkészületek után, hogy Oroszország zöld utat kap a kínai főtitkártól a háború kirobbantásához. Mostanra viszont, spekulál Soros, Hszi talán rájött, hogy Putyin elszabadult, illetve az is benne van a pakliban, hogy Oroszország a nyugati fegyvereknek köszönhetően elveszti a háborút.

Ennek ellenére azzal zárja véleménycikkét: „csak remélni tudjuk, hogy Putyint és Hszit eltávolítják a hatalomból, mielőtt elpusztítják a civilizációnkat”.

2022-03-12 16:03:25 - Mindenegyben Blog