x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szörnyű hír !Friss hírek jöttek a lélegeztetőgépen lévő Csollány Szilveszterről
Mindenegyben Blog - 2021. december 09. (csütörtök), 08:45

Szörnyű hír !Friss hírek jöttek a lélegeztetőgépen lévő Csollány Szilveszterről (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 09

Nagy a baj, Csollány Szilveszter gyógyulásáért imádkoznak Az egykori tornász a gyorsan romló állapota miatt Budapestre, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került.

Rengetegen szorítanak a nagybeteg Csollány Szilveszter felépüléséért. A gyűrűn 1996-ban olimpiai ezüst- majd 2000-ben aranyérmet szerzett, világ- és Európa-bajnok 51 éves egykori tornászt múlt pénteken tüdőgyulladással szállították a soproni kórházba. A gyorsan romló állapota miatt később Budapestre, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került. Itt lélegeztetőgépre került, és azóta is itt kezelik.

Mátyás Gábor, a dunaújvárosi sportklub elnöke a Borsnak elárulta, a múlt héten többször telefonált Csollány Szilveszternek, ám csak SMS-ben érkezett válasz. Az egykori tornász ezt kérdezte: „Miben segíthetek?” Mátyás a vidékiek egykori tornászát a DKSE fennállásának 70. évfordulója alkalmából invitálta a szombati díszközgyűlésre – csakhogy Csollány időközben lebetegedett.

Az ismert parafenomén ezoterikus, Harasztosi László sajátos módszerrel küld erőt a 51 éves férfinak.

„A kozmosz energiáit mozgósítom gyógyulása érdekében” – mondta Harasztosi.

Szerk: Veled vagyunk ,gyógyúlj meg Szilveszter!

Hirdetés
[ ]

Az összes iskolát és óvodát bezárják? KORLÁTOZÁSOK, KIJÁRÁSI TILALOM,DIGITÁLIS OKTATÁS ? Sajnos rossz hírt közölt Orbán Viktor Miniszterelnök….

Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. 

A miniszterelnök 

  • a járványügyi helyzetről elmondta, hogy még csak most jön a neheze; ötödik hullám pedig akkor nem lesz, ha mindenki beoltatja magát.
  • A gyermekek oltásával kapcsolatban részletezte, hogy decemberben lehet olyan orvosszakmai vélemény, amely alapján döntés születhet az 5 és 12 év közöttiek oltakozásáról.
  • A rendvédelemben és az egészségügyben elrendelt felmondási tilalommal kapcsolatba hangsúlyozta, hogy olyan helyzet van, amikor be kell látni, hogy bizonyos szakmákból nem lehet távozni.
  • A benzinárak befagyasztásával kapcsolatban hangsúlyozta, a kormánynak lépnie kellett, a „rendkívüli helyzetben nem óvatoskodni kell”.
  • A kormány hetek óta dolgozik azon, hogy a rezsicsökkentést kiterjesszék a kisvállalkozókra is; a GDP-eredmények pedig rosszabbak a vártnál.
  • A 13. havi nyugdíj nincs veszélyben, miután az a jövő évi költségvetést terheli.

Járványhelyzet és felmondási tilalom

A miniszterelnök elmondta, mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert aki nincs beoltva, mindenkire veszélyt jelent. A védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csupán a járvány terjedését lassítják. 

A második oltás után négy hónappal az oltás védereje gyengül, ezért a harmadik oltás indokolt. A harmadik oltás utáni védettségi szint jóval magasabb, mint a második oltás utáni. Az oltáselleneseket sem ekézem, mert megértem, hogy mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében dönteni a saját életéről, de most nem tudok mást mondani, mint hogy a baj oka, hogy nincs mindenki beoltva. Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy csak a belátás segít, nem lehet rendőrökkel kísérni az embereket oltásra. A miniszterelnök a gyermekek oltásáról is szólt, mint mondta, december környékén már lesz olyan orvosszakmai vélemény, amely eldönti, hogy az 5–12 év közötti gyerekeket szabad-e oltani. Orbán Viktor kiemelte, semmi okunk, hogy ne bízzunk az oltásban.

Járványhelyzet az iskolákban, óvodákban: megvan, hány osztályt érint – Csak az oltatlan felsőbb évfolyamos diákok kerülnek karanténba

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az óvodák és iskolák járványügyi helyzetéről beszélt.

A Hír Tv vendége volt Maruzsa, aki felvázolta, hogy milyen a járványhelyzet a nevelési intézményekben. Tájékoztatása szerint októberre az iskolai osztályok érintettsége egy százalék körül járt, de egyre inkább terjed a koronavírus delta variánsa.

A köznevelésben dolgozók átoltottságáról azt mondta, hogy a szeptemberi tanévkezdéskor a pedagógusok 90 százalékos átoltottsága miatt nyugodtan kezdődött az év. Teljes iskolalezárásokról nem mondott adatot, de azt elárulta, hogy szeptembertől mostanáig osztályokkal, óvodai csoportokkal kapcsolatos tanügyi intézkedés az esetek 3,7 százalékában fordult elő (ez az arány a hét elejéig mért arány).

Az intézkedés:

  • az óvodai csoportoknál szünetet jelent;
  • az alsóbb évfolyamoknál – ahol az oltás még nem lehetséges – digitális oktatást;
  • a felsőbb évfolyamoknál pedig csak az oltatlanok kerülnek karanténba
Hirdetés

- Jobban terjed az oltatlanok körében a vírus, ezért rendelte el a kormány munkáltatóként az állami intézményekben december 15-i határidővel az oltás szükségességét - fejtette ki Maruzsa.

Mint mondta, a hétfőn kezdődött oltási akcióhéten már a 12 évesnél idősebbek is időpontfoglalás nélkül vehetik fel az oltást, ezzel az a céljuk, hogy emeljék a 12-18 éves korosztály 51 százalékos átoltottságát.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés