x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
SZÜLŐK FIGYELEM!! Sokan nem tudják de ezek az új szabályok! Sötét jövő jött el a magyar iskolásokra HÉTFŐTŐL - JAN 17 -től !
Mindenegyben Blog - 2022. január 18. (kedd), 09:56

SZÜLŐK FIGYELEM!! Sokan nem tudják de ezek az új szabályok! Sötét jövő jött el a magyar iskolásokra HÉTFŐTŐL - JAN 17 -től ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 18

Mi van itt?? Hétvégén jelentették BE, igen szombaton!!! HÉTFŐTŐL azaz tegnaptól  nagy VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE AZ ISKOLÁKBAN A járványhelyzet miatt Magyarországon :

Változott az alsósok karanténja is tegnaptól: már a kicsiknél is megkülönböztetnek oltottat és oltatlant

Egy kiszivárgott levél szerint az EMMI kicsit előreszaladt a gyerekek oltásával. Január 15-től ugyanis az a szabály vonatkozik az alsó tagozatosokra, mint a felsősökre: Ha koronavírusos van az osztályban, azok mennek karanténba, akik nincsenek beoltva. Általános digitális tanrend nem lesz, de a jelenléti oktatást meg lehet oldani úgy, hogy az otthon lévők bekapcsolódhassanak. A karanténkötelezettség bizonyos esetekben 5 napra csökken.

A témáról a csütörtöki Kormányinfón is szó volt, most azonban kaptunk egy január 14-i keltezésű levelet, melyet Kásler Miklós a közoktatási intézményvezetőknek írt, a részletekkel,írja a blikk.hu

Hirdetés

A levél úgy indul, hogy Kásler miniszter köszönetet mond az intézményvezetők helytállásáért. Azzal folytatódik, hogy az enyhébb tüneteket okozó omikron variáns előtérbe kerülésével és az 5-11 éves korosztály átoltottságának növekedésével változik a járványügyi protokoll a köznevelési intézményekben.

Tehát az 1-6. évfolyam esetében ugyanazok lesznek a szabályok, mint a 7-12. évfolyamnál: ha egy diák koronavírusos lesz, hét napig karanténban kell lennie, majd három tünetmentes nap után újra mehet iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított 5. napon is feloldható negatív covid-gyorsteszttel.

Az osztálytársaik – tehát a szoros kontaktok – közül az oltottak továbbra is járhatnak iskolába, a többieknek 5 nap karantént kell elrendelni. Az iskolának gondoskodnia kell, hogy ezek a gyerekek megkapják a feldolgozott tananyagot, sőt, úgy is meg lehet szervezni a jelenléti oktatást, hogy abba az otthon lévők online módon bekapcsolódhassanak. Külön digitális munkarendet azonban az egész osztályra nézve nem rendelnek el, illetve január 15-től az EMMI-nek a koronavírusos iskolai megbetegedéseket sem kell jelenteni többé. A járványügyi hatóságnak természetesen ezentúl is jelenteni kell.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés