MindenegybenBlog

TAJ SZÁM VÁLTOZÁS!!!! Rengetegen maradnak TAJ SZÁM NÉLKÜL! FEBRUÁR 12-TŐL ŐK TAJ SZÁM NÉLKÜL MARADNAK! Feltétlenül intézkedjen, ha Ön is szerepel a listán! >>>

TAJ SZÁM VÁLTOZÁS!!!! Rengetegen maradnak TAJ SZÁM NÉLKÜL! FEBRUÁR 12-TŐL ŐK TAJ SZÁM NÉLKÜL MARADNAK! Feltétlenül intézkedjen, ha Ön is szerepel a listán! >>> 

TAJ SZÁM VÁLTOZÁS!!!! Rengetegen maradnak TAJ SZÁM NÉLKÜL! FEBRUÁR 12-TŐL ŐK TAJ SZÁM NÉLKÜL MARADNAK! Feltétlenül intézkedjen, ha Ön is szerepel a listán! >>>

. Február 12-étől érvénytelen lesz a TAJ-száma annak, aki legalább 6 havi egészségügyi szolgáltatási járulékkal tartozik. Havonta 8 ezer forintot kell fizetnie, akinek nincs egészségbiztosítása, de a szociálisan rászorultak ez alól mentesülhetnek. Ehhez viszont lépniük kell. Hetvenezren maradhatnak TAJ-szám nélkül, kiesve a társadalombiztosítási ellátásból.-írja a https://www.azenpenzem.hu.

Az adóhatóság figyelmeztetA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október óta folytat tájékoztató kampányt, havonta hívja fel az érintettek figyelmet a tartozás rendezésére. Ennek ellenére jelenleg mégis több mint 70 ezren tartoznak hathavi összeggel – adta hírül a Pénzügyminisztérium. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a hosszabb ideje nem fizetők jelentős része évek óta külföldön tartózkodik, azonban ezt elmulasztotta jelezni a kormányhivatalnak.————-

Magyarország ezért mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. Pénteken újabb vakcina beszerzéséről született megállapodás: 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből eddig csak az Pfizer és a Moderna vakcinák érkeztek Magyarországra. Pénteken az EU-ban harmadikként az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyaga is megkapta az uniós forgalomba hozatali engedélyt. Ezt a vakcinát a magyar hatóság már korábban engedélyezte. Így hamarosan ebből a vakcinából is érkezhet hazánkba.

[LAPOZAS]

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult.

Csütörtöktől – vasárnapig az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása zajlik, oda mobil oltócsapatok érkeznek. Több tízezer gondozott és dolgozó oltása történt meg a négy nap alatt. Az adatok összegzése zajlik, hamarosan közöljük.

Harmadik körben, február elején elkezdődik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosok fogják értesíteni ezekben a napokban a regisztráció során megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. A beadható oltásokat nagyban korlátozza jelenleg a rendelkezésre álló vakcina, amely a vasárnap érkezett csökkentett Moderna-szállítmány még kevesebb a vártnál. Emiatt az oltási munkacsoport hétfőn dönt az e heti oltási terv átdolgozásáról.

A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már közel 2 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról. Attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ütemes és tömeges oltás is lehetséges. Oltópontonként számolunk a kórházi oltópontokkal, a járóbeteg-szakrendelőkkel, a háziorvosi rendelőkkel, és szükség esetén akár a szavazóhelyeket is be lehet vonni.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, miközben kevés a vakcina. Ezért a kormány március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.

Este 8 óra és reggel 5 óra között is kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-

2022-01-14 15:24:42 - Mindenegyben Blog