MindenegybenBlog

Téged is Pfizerrel oltottak? – ez Téged is érinthet! Nagyon súlyos információ látott napvilágot! >>

Téged is Pfizerrel oltottak? – ez Téged is érinthet! Nagyon súlyos információ látott napvilágot! >>

Négy igazolható mellékhatását azonosították az amerikai Pfizer vakcinának - jelentette be az izraeli Clalit Kutatóintézet, amely Harvard szakembereivel ebben témában nagyszabású felmérést végzett Izraelben.

Izraelben szinte a világon a legmagasabb az átoltottság, ezért a Covid-elleni vakcina hatásosságát a Pfizer kutatóorvosai természetes körülmények között mérhették, hiszen itt a legnagyobb az esetszám. Így nem csoda, hogy a legpontosabb adatokkal is Izrael rendelkezik, már ami a vakcina mellékhatásait illeti. A való életből gyűjtött megfigyelések százezrek tapasztalatait összegezték az oltatlanokéval egybevetve, ez teheti tényszerűvé az eredményeket is, hiszen ilyen széles körű adathalmaz korábban nem volt még elérhető - állítják a felmérést kiértékelő orvoskutatók.

A világon ez volt első olyan kutatás, amely ilyen nagy esetszámban - 884 828 16 év fölötti személy bevonásával - vizsgálta a huszonöt lehetséges mellékhatás előfordulását nemcsak az oltott populációban, hanem az annak demográfiai és egyéb szempontból megfelelő oltatlanban is. A 127 ezer főt számláló kontrollcsoportban az oltatlan, de megfertőződött illetve az oltatlan egészséges alanyok felmérése folyt.

Az adatok alapján a Clalit Kutatóintézet és a Harvard szakemberei megállapították, hogy az amerikai, mRNS-alapú vakcinának négy igazolható mellékhatása van - olvasható az infostart.hu-n.

[LAPOZAS]

A kutatók az is közölték: a kutatás a klinikai szempontból jelentőséggel bíró, rövid és középtávon megjelenő mellékhatásokkal foglalkozott, az olyan, bármilyen oltás utáni általános mellékhatásokat, mint a láz vagy az injekció helyének pirosodása, nem vették figyelembe.

2021-11-25 09:45:58 - Mindenegyben Blog