MindenegybenBlog

Többezer ember állt sorban az ingyenes ételosztáson, ma Csepelen..

December 23-ig napi ezer adag ételt osztanak ki az Ökumenikus Szeretetszolgálat csepeli sátra előtt, ahol sok új arcot látnak, számolt be róla az RTL Híradó.

Már az első nap elég hosszú sor állt itt az ételosztásunkon, biztos vagyok benne, hogy ebben nagy jelentősége van, hogy a megélhetési költségek növekedése és az általános áremelkedések olyanokat is érintenek, akik a korábbi években nem álltak be egy ilyen sorba

– nyilatkozott Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató.

A Klauzál téren hasonlóan sokan vártak a sült kolbászra a Heti Betevő ételosztásán.

A rezsiköltségek és az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt maguk a segítők is nehéz helyzetben vannak, ráadásul az adományozóknak is egyre kevesebb lehetőségük van a jótékonykodásra.

Egyre többen állnak sorba az ingyenes ételosztásokon. A rezsiköltségek és az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt maguk a segítők is nehéz helyzetben vannak, ráadásul az adományozóknak is egyre kevesebb lehetőségük van a jótékonykodásra - derült ki az RTL Híradójából.

Így volt ez az Ökumenikus Szeretetszolgálat csepeli sátra előtt. Itt december 23-ig napi ezer adag meleg ételt osztanak ki a nehéz helyzetben lévőknek. A sorban állt egy olyan férfi is, aki elveszítette mindkét lábát, de egy olyan asszony is, akinek saját bevallása szerint 85 ezer forint a nyugdíja. „Már délelőtt 11-kor nagyon sokan voltak, a segélyszervezet munkatársai azt mondták, sok új arcot látnak a sorban. „Az első nap egy elég hosszú sor áll itt az ételosztásunkon. Biztos vagyok benne, hogy ebben nagy jelentősége van annak, hogy a megélhetési költségek a növekedése, az általános áremelkedések most olyanokat is érintenek, akik talán a korábbi években nem álltak be egy ilyen sorba” - magyarázta a szervezet kommunikációs munkatársa, Gáncs Kristóf. 

A Klauzál téren is sokan vártak a sült kolbászra, itt a Heti Betevő Egyesület 9 éve oszt meleg ételt minden vasárnap. Sok a hajléktalan, akik karácsonyra most meleg alsóneműt is kaptak az ebéd mellé. Miközben egyre többen szorulnak segítségre maguk a szervezetek is egyre nehezebben teremtik elő az adományt. „Szinte duplája az ára annak, amit kifizetünk az ételekre. Szóval az elmúlt hónapokban drasztikusan megemelkedtek az alapanyagköltségeink és nagyon örülünk, amikor egy-egy ilyen ételosztást szponzorál valaki, ahogy most ezt a karácsonyi ételosztásunkat is egy húscég, egy húsos termelő tudta megfinanszírozni, és adott nekünk 300 adag kolbászt. Arra most éppen nem kell költenünk” - mondta el a Heti Betevő Egyesület társalapítója, Nagy Emese. A krisnások december 3-án kezdték meg a karácsonyi ételosztást, ők is azt tapasztalják, hogy egyre többen állnak be a sorba. 

„Olyan rétegre is számítunk, akik most bukkannak fel igazából a szociális hálóban, és most kérnek először segítséget a segélyszervezetektől. Ezek azok a családok, háztartásban élő emberek, akik a válság miatt, mivel nem rendelkeznek tartalékokkal, most szorulnak rá arra, hogy külső segítségért folyamodjanak”

- ismertette Szilaj Péterné szóvivő. A krisnások december 24-e és 26-a között várják a rászorulókat a Népligetben.

2022-12-19 19:32:58 - Mindenegyben Blog