MindenegybenBlog

Történelmi lépésre készül Joe Biden !Transznemű nő lesz Joe Biden új egészségügyi miniszter-helyettese! Ő az első olyan ember, aki transzneműként az amerikai szövetségi kormányában ilyen magas pozíciót vállalhat.

Kedden jelentették be, hogy az Egyesült Államok következő elnökének, Joe Bidennek, Rachel Levine lesz az egészségügyi miniszter-helyettese, aki transznemű. Ő az első olyan ember, aki transzneműként az amerikai szövetségi kormányában ilyen magas pozíciót vállalhat.

Rachel Levine eddig Pennsylvania államban tevékenykedett, mint egészségügyi miniszter. A Harvardon végzett orvosként, miniszter-helyettesként pedig a koronavírus elleni küzdelem lesz az elsődleges feladata.

"Dr. Rachel Levine lesz az az ember, aki biztosítja számunkra azt a szakértelmet, aminek segítségével sikeresen átvészelhetjük ezt a járványt. Ezek a dolgok nem függenek a nemi identitástól, sem a vallástól, sem a faji hovatartozásól, a lényeg az az, hogy kielégítse az országunk közegészségügyi igényeit ebben a kritikus helyzetben" - állította Biden Rachel Levine-ről, aki korábban házas volt, két gyereke is született, végül 2011-ben bejelentette, hogy transznemű.

2021-01-19 19:07:50 - Mindenegyben Blog