MindenegybenBlog

Újabb szörnyű baleset! Súlyos baleset ! Közel 8 km-es a torlódás, forgalmat nemrég nyitották meg .A helyszínelés - mentés jelenleg is tart, a torlódás közel 8 kilométeres.

BALESETEK, TORLÓDÁSOK, RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK

2023. január 09. 08:53

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M0-s autót déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti kihajtó előtt egy korábban kigyulladt személyautó oltásán dolgoznak. A mentésben részt vevők mellett a négy sávból már csak a legszélsőt tartják lezárva. Az erős reggeli forgalom miatt már az M51-es csomóponttól torlódik a forgalom.

A 61-es főúton, Baté belterületén baleset történt. A 106-es km-nél a fél pályát lezárták.

A 65-ös főúton, Szakály térségében, a 29-es km-nél egy személyautó lesodródott az útról és felborult. Félpályás lezárás mellett helyszínel a rendőrség.

Az M43-as autópálya és az M5-ös autópálya csomópontjánál, Budapest felé a felhajtóágon  gyalogost gázoltak. Az M5-ös autópályára útszűkület mellett lehet felhajtani.
 

A Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan Magyarország Kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen. A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak: 
Záhony, Ady Endre út 79. 
Barabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési Ház 
Lónya, Árpád utca 113. – Művelődési Ház 
Beregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. – Kastélypark 
Tiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola 
Részletek: https://www.utinform.hu

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: http://www.police.hu

ERRE AZ 5 DOLOGRA FIGYELJ, HA KÖDBEN KELL VEZETNED

Az előrejelzések szerint egyre gyakrabban számíthatunk ködös reggelekre; ilyenkor senki nem szeret autóba ülni. Van azonban, amikor muszáj ködben vezetni, és ilyenkor érdemes sokkal körültekintőbben közlekedni, mint máskor!

1. Használd a ködlámpákat

Ma már minden autóban alapfelszereltség a ködlámpa, ne felejtsd el bekapcsolni őket, hiszen sokkal jobban fogsz látni. Arra azonban figyelj, hogy a hátsó ködlámpát, vagy más néven ködzárfényt csak akkor használd, ha nem jön mögötted senki. Ha utolér egy másik autós, azonnal kapcsold le, hiszen közelről elvakíthatod vele a másik sofőrt. A távolsági fényszórót felejtsd el ködben, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító falat képez.

2. Óvatosan az előzéssel

Sűrű ködben érdemes a kocsisorral haladni, nem tanácsos megkockáztatni egy előzést, főleg, ha nagyon lecsökkentek a látási viszonyok. Ködös időjárás esetén érdemes inkább hamarabb elindulni otthonról, hiszen számítani lehet arra, hogy sokkal lassabb lesz a közlekedés tempója, mint verőfényes reggeleken.

Ködben vezetni több türelmet igényel (Fotó: Pixabay)

3. Ne tévesszenek meg a ködfoltok

Sokszor nem egybefüggően, hanem foltokban terül el a pára az úttest felett. Sokan azonnal gyorsítanak, amint kiérnek egy ködfoltból, ám ez veszélyes lehet, hiszen a következő foltba sokkal nagyobb sebességgel érkezik az autó, mint amekkora biztonságos lenne. A hirtelen csökkenő látótávolság rengeteg kockázatot rejt magában.

4. Legyen rendben a kocsi

Indulás előtt ellenőrizd le, hogy az autó világítása megfelelően működik-e, és nézd meg, hogy a fűtés, párátlanítás is rendben van-e. Ugyanilyen fontos, hogy legyen szélvédőmosó-folyadék a tartályban, és az ablaktörlő lapátok is működőképesek legyenek.

Fontos, hogy rendben legyenek az ablaktörlő lapátok (Fotó: Pixabay)

5. Ha szükséges, állj ki a forgalomból

A ködben történő vezetés nagyon fárasztó, így könnyen lehet, hogy hosszabb úton csökken a reakcióidőd, elfárad a szemed, elálmosodsz. Ha úgy érzed, hogy nem bírod tovább, állj félre egy pihenőhelyen, szállj ki a kocsiból, és mozgasd át magad, hogy frissen tudd folytatni az utat.

2023-01-09 09:29:02 - Mindenegyben Blog