MindenegybenBlog

VÉGE! Búcsúzunk Berki Krisztiántól

2019-ben még nem tudta kimondani, amit most, 2020 után már igen.

Berki Krisztián olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász 35 évesen bejelentette visszavonulását a magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Berki a Magyar Tornaszövetség sportigazgatójaként dolgozik tovább.

"Minden vágyam az volt, hogy amit kaptam a közönségtől, azt még egyszer visszaadhassam nekik. De az élet úgy hozta, hogy a vállam nem bírja tovább a terheléseket. Nagyon sokszor elmentünk a falig vagy azon túl is - a vállam két éve olyan állapotban van, hogy az orvosok megmondták, nem fogom tudni terhelni" - sorolta a sportoló, akinek napokkal a 2019-es világbajnokság előtt roppant meg ismét a válla. Kiutazott velük, és sokat gondolkodott azon, hogyan tovább. Akkor még nem tudta kimondani, hogy vége. Azóta beütött a vírus is 2020-ban, ő pedig időközben diplomát szerzett a debreceni egyetemen – ez hozzásegítette ahhoz, hogy ki el tudja fogadni, amit kell.

"Tavaly év végén fogalmazódott bennem az, hogy miklént szeretném kezdeni az új évet. Mindig azt mondtam, hogy a pályafutásom végét nem szeretném sérüléshez kötni, de valahogy így hozta mégis az élet. Semmi szomorúság nem lehet bennem, hiszen bajnokként ülhetek itt" - mondta Berki Krisztián.

"Lehet, hogy ez a szerepkör még nagyobb kihívásokat jelent majd számomra, mint az élsport, hiszen minden szakágra figyelnem kell" - mondta még.

2021-02-21 17:48:20 - Mindenegyben Blog