MindenegybenBlog

Világbotrány!Újabb 395 lelkészt vádolnak gyermekmolesztálással!

Világbotrányt okozhat a bűnügyi hullám, melyre fény derül!

Egyre nagyobb a nyomás az egyházon. Világszerte sorra derülnek ki borzalmas esetek. Szervezetten működik egy gyermekeket molesztáló hálózat a Vatikán égisze alatt?

Az Egyesült Államok középnyugati vidékén fekvő Illinois államban a katolikus egyház 395 tagja vádolható gyermekek zaklatásával

– állította szerdán egy minnesotai ügyvédi iroda, amely 182 oldalas dokumentumban hozta nyilvánosságra a Jeff Anderson ilyen jellegű bűncselekményeket elkövetők nevét és fotóját.

“A gyermekek kárára történő visszaélések veszélye változatlanul aktuális, nem a múlthoz tartozik”

– fogalmaztak az áldozatokat képviselő ügyvédi iroda munkatársai. Leszögezték, hogy ez mindaddig így lesz, amíg nem hozzák nyilvánosságra a papok által elkövetett visszaéléseket elkövető minden egyes pap, szeminarista és egyházi alkalmazott nevét.

A Jeff Anderson és társai ügyvédi iroda jelentése hangsúlyozta azt is, hogy bár a csaknem négyszáz feltételezett elkövető neve ismert, az egyházi hatóságok az egyházkerületek tagjainak csak töredékét értesítették arról, hogy kik vádolhatók gyermekek molesztálásával kapcsolatos bűncselekményekkel.

A chicagói érsekséghez tartoznak

A jelentésben megnevezettek valamennyien a mintegy kétmillió hívőt számláló chicagói érsekséghez tartozó városokban teljesítettek és teljesítenek szolgálatot.

[LAPOZAS]

Az érsekséghez tartozó hat egyházkerület korábban már nyilvánosságra hozott egy jelentést, amelyben tudatta: az egyház 185 tagjáról derült ki hitelt érdemlően, hogy szexuális bűncselekményekkel vádolható.

Az egyik megnevezett papról azt állították: nem volt tudomásuk arról, hogy szexuális visszaéléseket követett el.

A jolieti egyházkerület tisztségviselői nem az egész jelentést utasították vissza, de leszögezték, hogy a dokumentumban megnevezett papjaik már régóta nem teljesítenek szolgálatot az egyházkerületben.

Továbbítják a vádakat

Az érsekség közleményben tudatta, hogy nem foglalkozik “önmaga rendszabályozásával”. Kommünikéjükben leszögezik:

“Az érsekség a felmerülő vádakat továbbítja a polgári hatóságoknak, függetlenül attól, hogy mikor és hol történt a feltételezett visszaélés, a szóban forgó személy az egyházközséghez tartozik-e vagy sem, életben van-e még vagy már elhunyt.”

OSZD MEG másokkal is!

2019-05-15 21:40:32 - Mindenegyben Blog