MindenegybenBlog

Zacher: nagyon komoly hiba az idősotthonok kiürítése! Zacher Gábor nagyon, nagyon nem ért egyet azzal, ami koronavírus-ügyben az idősotthonokban folyik. Ezt élő adásban el is mondta.

Zacher: nagyon komoly hiba az idősotthonok kiürítése

Tudja, hogy ellentmond a hivatalos protokollnak, de szerinte sokan vele értenek egyet.

Zacher Gábor szerint nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat. A toxikológus, aki jelenleg menőorvosként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta, a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet, buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le” – fogalmazott Zacher Gábor.

Fiala János felvetésére, miszerint Zacher a protokoll ellen beszél, az orvos azt mondta: „igen, de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet. Kollégáim sem nem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt”, nyomatékosította véleményét az adásban Zacher Gábor.

atv.hu

2020-04-11 22:02:57 - Mindenegyben Blog