MindenegybenBlog

Bevezetik a háromnapos munkahetet a magyar egészségügyben!Látványosan javulni fog az állami egészségügyi ellátás színvonala.

Pintér Sándor egészségügyi miniszter szerint ezáltal válhat végre világszínvonalúvá az állami ellátórendszer.

Az ötlet lényege, hogy ezentúl a lehetséges hétből csak heti három napon fogadnak és látnak el betegeket az állami fenntartású egészségügyi intézményekben. Ehhez a működtetési rendszerhez pedig elég lesz a jelenleg rendelkezésre álló orvos- és ápolóállomány,írja a hircsarda.hu

Természetesen a fekvőbeteg-ellátást is érinti a reform:

a hét további napjain a páciensek a rokonok és családtagok gondjára lesznek bízva, probléma esetén pedig az interneten keresztül tájékozódhatnak. Ehhez modern, Intel Pemtium típusú személyi számítógépeket helyeznek ki az intézmények fogadótereiben. Továbbá napi 1 aszpirint és 1 Balaton-szeletet biztosítanak előre a hét fennmaradó napjaira.

A versenyszférában már kipróbálták a módszert, és az eddigi eredmények bíztatóak. A dolgozók három nap alatt el tudták végezni a heti munkájukat, és több idejük maradt pihenni, töltődni. Miért ne működhetne ugyanez az egészségügyben is? Ugyanúgy emberek dolgoznak ott is, mint a versenyszférában, szóval akár ők is el tudják végezni a feladataikat heti három nap alatt

– érvelt boldogan a miniszter.

Figyelem ez a cikk  a hircsarda nyomán készült .Fontos tudni ez nem egy sajtótermék. Ez egy  hírparódia! Ez a cikk egy feltüntetett hírnek látszó írás kizárólag a szerkesztőségnek látszó személyek álláspontját, vagy annak teljes ellentétét tükrözik.

2022-07-26 08:18:26 - Mindenegyben Blog