Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek
Mindenegyben Blog - 2021. május 20. (csütörtök), 21:03

Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 20

Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Ennek a változásnak az egyik ékes bizonyítéka, hogy az Egyesült Királyságban lévő iskolákban, a vizsgák idején le kell cserélni a hagyományos, analóg órákat, ugyanis egyre kevesebb diák ismeri ezt az óratípust, egyszerűen nem tudják leolvasni róluk a pontos időt.

Hirdetés
[ ]

Malcolm Trobe, az Association of School and College Leaders (ASCL) helyettes titkára a Telegraph brit lapnak elmondta, hogy a 18 évnél fiatalabbak egyre kevésbé ismerik a hagyományos órák időmegjelenítését, ezért most digitális órákat próbálnak felszerelni a tantermekben, hogy a gyerekeknek ne okozzon problémát megállapítani azt, hogy mennyi idejük van még hátra a vizsgadolgozatok befejezéséig.

Trobe elmondása szerint a fiatalok leginkább a számítógépek, telefonok kijelzőiről olvassák le az idő múlását, a hagyományos óra használatát egyre kevesebben ismerik. Az is hozzátette, hogy a sok kütyünek köszönhetően a gyerekek egyre nehezebben tanulják meg megfogni a ceruzát és a tollat.

“Ahhoz, hogy megfogj egy ceruzát és mozgasd, az ujjaidban lévő öt izom erős kontrolljára van szűkséged. A gyerekeknek egyre nehezebb ezeket a feladatokat megtanulni.” – mondta Malcolm Trobe.

“Könnyebb a gyerek kezébe egy iPad-et adni és hagyni, hogy építőkockás játékokat játsszon rajta, mind fizikailag megtanítani őket erre. Emiatt nem fejlesztik ki azokat a képességeket, amivel később könnyedén megtanulhatják a ceruzával, tollal való írást.” – teszi hozzá.

Hirdetés

Az idősebb generáció egyre inkább úgy érezheti, hogy egy sci-fi korszakot élünk, ami valósággal tönkre teheti az emberiséget.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés