Google+

Érdekelnek állati sztorik?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Állati sztorik
A tigris élettelen iker kölyköt szül, de a gondozók megdöbbennek, amikor az anyai ösztönök előjönnek
Mindenegyben Blog - 2019. március 15. (péntek), 10:56

A tigris élettelen iker kölyköt szül, de a gondozók megdöbbennek, amikor az anyai ösztönök előjönnek

Hirdetés
Hirdetés
2019 már 15

A szülés minden szülő életének egyik legvarázslatosabb pillanata.

Amikor az állati barátainkról van szó, az evolúció számos módszert fejlesztett ki számukra, hogy kölyköket hozzanak a világra.

Némelyikük – vegyük például a kutyákat és a macskákat – a legtöbbünknek ismerős, hiszen vagy első kézből vagy TV-ben láttuk. Amikor azonban olyan lényekről van szó, mint egy tigris, akkor ez teljesen más kérdés.

A tigris szokásai valóban lenyűgözőek, és szerencsére egy közelmúltban készült videó látott napvilágot a weben, amelyben egy igazán hatalmas tigris két kölyköt szül.

A klip nagy sikert ért el online, és a világnak lélegzetelállító pillanatokat szerzett…

A születés egy ausztrál állatkertben zajlott le, ahol a vadállat gondozók egy ideig figyelték az anyát. A videóban Kaitlyn – egy szumátrai tigris – látható, amit két hím kölyköt hoz világra.

Nyilvánvaló, hogy az ilyen esetekben nagy hangsúlyt fektetnek az anya túlélésének biztosítására, valamint arra, hogy figyeljék azokat a komplikációkat, amelyek az ellés folyamata során felmerülhetnek. Ebben az esetben az állatkert munkatársai lelkesen figyeltek, hogy biztosítsák, minden a terv szerint halad.

Sajnos, a dolgok rosszul indultak az első kölyökkel, légzési problémák adódtak nála, amikor világra jött.

Hirdetés
Hirdetés

Amint látható, röviddel azután, hogy Kaitlyn világra hozza az első kölykét, a teste körül egy vékony filmréteg van. Ennek célja, hogy segítsen a születési folyamatban – az anyaméhből simább távozást biztosítva, és a tigris anyák a szülést követő másodperceken belül lenyalják a hártyát.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy kimerülten gördült az oldalára, Kaitlyn feladata itt még nem ért véget teljesen. Volt egy másik kölyök, akit meg kellett szüljön, bár ez sokkal könnyebbnek bizonyult.

Tény, hogy a második kölyök már rúgott a lábával, mielőtt még teljes mértékben kint lett volna a méhből, és tökéletesen lélegzett pillanatokkal a világrajövetele után.

Így aztán két egészséges új kölyköt mutattak be, amelyek fontos lépést jelentenek a tigrisek biztonságos megőrzése érdekében tett védelmi erőfeszítésekkel kapcsolatban.

A szumátrai tigrisek, mint Kaitlyn, a kritikusan veszélyeztetett fajok listáján vannak, számukat tekintve 400 és 600 közötti példány él belőlük. A kettő nem tűnik olyan jelentős számnak, de ez plusz kettő, ami remélhetőleg szaporodni fog és saját kölykei lesznek.

A természet olyan szép, milyen szép látványnak lehettünk tanúi!

Oszd meg, ha úgy gondolod, hogy minden állatfaj megérdemli, hogy szabadon éljen a vadonban.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés