x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
A ’70-es, ’80-as években ilyen volt gyereknek lenni! Neked is hiányzik?
Mindenegyben Blog - 2020. március 03. (kedd), 18:22

A ’70-es, ’80-as években ilyen volt gyereknek lenni! Neked is hiányzik? (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 már 03

A ’70-es, ’80-as években ilyen volt gyereknek lenni! Neked is hiányzik? 

Hirdetés
[ ]

Drága játékok nélkül is boldogak voltunk, a gombfoci, a bújócska, fogócska, az ugróiskola bőven elég volt a szórakozáshoz. A falusi nagymamánál sokszor még játék sem volt, de helyette akadt számtalan gyerek, akikkel rohangálhattunk a mezőn, nyulat, békát kergetve. Bicikliztünk, a patakban fürödtünk örültünk, mikor a nagyiéknál lehettünk. Jókat nevettünk, olykor sárosak lettünk, de ez senkit sem zavart. Ha akadt egy labda, órákig eljátszottunk vele.

Nem kellett kijönni, ránk szólni, békésen játszottunk, mindig volt egy nagyobb gyerek közöttünk, aki ha kellett ráparancsolt a kicsikre. Minket még úgy neveltek, hogy hallgattunk a nagyobbra. Nem volt annyi féle fagyi mint ma, de a csoki, vanília, citrom, eper elég is volt nekünk. Nem hiányzott más! Mi még egy bögre kakaónak is tudtunk örülni, a legfinomabb házi édesség a tejbegríz volt, cukrozott fahéjjal/kakaóval, de mégis elégedettek voltunk.

A nagymamánál sültek a legfinomabb sütemények, nem vágytunk elegáns cukrászdákba. Egy szelet kalács, egy bögre friss tej és már boldog is volt a napunk. A küszöbön ülve a zsíros kenyér volt a legfinomabb, hol paradicsommal, paprikával, hol almával, dinnyével. Senki nem szólt ránk, ha a kertben rohangálva a fáról ettük a meggyet, eszünkbe se jutott, hogy meg kellene mosni. Virágot szedtünk a réten, kislibákat őriztünk, futkároztunk. Ha elmentünk táborozni, mi még képeslapot küldünk a szüleinknek, ami sokszor csak azután érkezett meg, hogy mi már hazaértünk, de nem bántuk.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (18)
Hirdetés
Hirdetés