Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
A fiam 1994-ben halt meg, de a szíve csak 2017-ben szűnt meg dobogni
Mindenegyben Blog - 2023. március 06. (hétfő), 19:21

A fiam 1994-ben halt meg, de a szíve csak 2017-ben szűnt meg dobogni (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 már 06

A fiam 1994-ben halt meg, de a szíve csak 2017-ben szűnt meg dobogni– Így kezdődik Reg Green amerikai férfi elképesztő története a fiáról, akinek tragikus halála 28 évvel ezelőtt, mindössze 7 éves korában megrázta a világot.

1994. szeptember 29-én, éjjel, a hétéves Nicholas Greent fejbe lőtték, miközben Dél-olaszországi nyaralásuk közepén, a családja autójának hátsó ülésén, a nővére mellett békésen szundikált. A fiú halálos sebet kapott, és ezt a szülei talán sosem fogják tudni feldolgozni. Azzal viszont tisztában voltak, hogy a gyászuk nem hozza vissza szeretett gyermeküket, ezért, hogy jót cselekedjenek, és esélyt adjanak más gyerekeknek az életre, eladományozták Nicholas szerveit.

Hirdetés
[ ]

Reg és Maggie gesztusa elindított egy bizonyos szervadományozási mozgalmat, melyet azóta is „Nicholas-effektusként” emlegetnek. Az apa írt is egy könyvet, ugyanezzel a címmel, melyben részletesen mesél a családi veszteségről, és annak következményeiről. A kötet később alapjául szolgált egy hollywoodi játékfilmnek is, melyet Nicholas ajándéka (Nicholas’ Gift) címmel, Jamie Lee Curtis és Alan Bates főszereplésével mutattak be.

“Először akkor éreztem a veszélyt, amikor egy fekete autó közeledett felénk, és néhány pillanatig mögöttünk állt. Nem sokkal később az autó megelőzött minket. Megnyugodtam, azt hittem, hogy végül is semmi rossz nem történt” – idézte fel a történetet Reg, akiben még évek múltán is élénken él az emlék arról az éjszakáról, amikor a fiát egyszerűen csak lelőtték az olaszországi utcán.

Hirdetés

De az autó vezetője ahelyett, hogy elhajtott volna, melléjük húzódott. Greenék kiáltásokat hallottak, és rájöttek, hogy ez nekik szól. “Úgy gondoltam, ha megállunk, ki leszünk szolgáltatva nekik. Ezért a gázra tapostam. Ők is ezt tették, és elkezdtünk versenyezni az éjszakában. Egy golyó betörte az autó hátsó ablakát. Maggie azonnal hátranézett, és a két gyerekünk úgy nézett ki, mintha aludna” – folytatta a rémtörténetet Reg, a BBC News-nak.

Nicholas-t valójában fejbe lőtték, miközben a nővére, Elannor mellette aludt, és nem tudta, mi történik. Amikor látták, hogy a fiuk nem mozdul, a szülők a kórházba siettek. “Akkor jöttünk rá, hogy valami szörnyűség történt. A sokk, hogy így láttam őt, életem legszomorúbb pillanata volt. Néztem, ahogy lelőtték, és az egész világom megváltozott” – tette hozzá Green.

“Tolvajok lelőttek egy hétéves kisfiút. Egy amerikai család nyaralása rémálommá változott” – írta a Times közvetlenül az eset után. Nicholas néhány nappal később a kórházban halt meg, miután kómában feküdt. Mielőtt azonban a mennybe távozott volna, a szülei úgy döntöttek, megváltoztatják hét olaszországi család sorsát, és fiuk szerveit hét transzplantációra szoruló személynek adományozzák.

Akkor még semmit sem tudtak azokról, akik Nicholas szerveit kapták. „Olyan volt, mintha jótékonykodtunk volna, de nem tudtuk, hogy kinek segítünk” – fogalmazott az apa. Pár hónappal később viszont meghívást kaptak, hogy térjenek vissza Olaszországba, és ismerkedjenek meg a szervek tulajdonosaival, akik közül négyen Szicíliából származtak.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés