Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
A növény, amit mi még ettünk, de ma már szinte senki se ismerné fel!
Mindenegyben Blog - 2024. január 02. (kedd), 09:11

A növény, amit mi még ettünk, de ma már szinte senki se ismerné fel! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 jan 02

Ezért (is) voltunk mi olyan egészségesek, ezért nem voltunk allergiásak, és nőttünk is, mint a gomba.Régen a gyerekek ezt a növényt ették, az árok szélén, és a játszótereken. Enyhén sós, sajtos íze miatt. Az öregek pedig gyógyhatása miatt teát főztek belőle.

 

Ma már kevesen tudják, de ez a növény, amit népiesen csak "papsajtnak" nevezünk rendkívül erős immunerősítő. Európa szerte megterem, hiszen kicsi a tápigénye, és elviseli a szélsőséges időjárást is.

Hirdetés
Termését a régi emberek gyomorfájdalmakra és immunrendszer felerősítésére használták. De csonterősítő hatásáról is ismerték. A régi emberek, jártukban-keletükben az út széléről napi rendszerességgel fogyasztották.A gyerekek is játék közben, ha a fűben papsajtra bukkantak, rögtön leszedték és megették. Talán ennek is betudható az, hogy bár mi sosem ettünk multi vitaminokat, mégis majd kicsattantunk az egészségtől.Bizonyára sokan vannak még, akik gyerekkorukban ették a papsajtot.Emlékszik még rá valaki?

Én igen!Szeretet és béke legyen Velünk!

 

A papsajt, más néven cottage cheese, egy alacsony zsírtartalmú, friss, túróhoz hasonló tejtermék, mely számos pozitív egészségügyi hatással bír. Íme tíz előny, amit a papsajt fogyasztása nyújthat:

 • Magas fehérjetartalom: A papsajt kiváló fehérjeforrás, amely segít az izomépítésben és fenntartásában, különösen fontos a sportolók és az aktív életmódot folytatók számára.

 • Alacsony kalóriatartalom: A papsajt alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás fogyókúrázóknak és azoknak, akik egészséges súlyt szeretnének megőrizni.

 • A cikknek még nincs vége, lapozz!
  Hirdetés
  Megosztás a Facebookon
  Hirdetés
  Hirdetés