x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Elárulta a vízvezeték-szerelő, ő mit tesz, ha otthon eldugul a lefolyó! Azóta én is azt használom:
Mindenegyben Blog - 2022. június 01. (szerda), 09:14

Elárulta a vízvezeték-szerelő, ő mit tesz, ha otthon eldugul a lefolyó! Azóta én is azt használom:

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 01

A háztartásban előforduló problémák sorában talán vezető helyen a lefolyódugulás áll, amely nagyon sok esetben odáig is fajulhat, hogy szakembert kell hívnunk.

Egy vízvezeték szerelőt kérdeztem meg, hogy mit javasol mindennek a megelőzésére: elmondta, hogy a szennyeződés magától nem fog megszűnni, azonban a boltban kapható lefolyó tisztító szerek jelentős része amellett, hogy fekete öves kemikáliákat tartalmaz, és súlyosan károsíthatja az egészségünket, adott esetben még a lefolyó dugulást is súlyosbíthatja.

De akkor ő milyen megoldásokat javasol a lefolyó megtisztítására?

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

1.) Jó megoldás lehet szódabikarbónával és sóval tisztítani: 15 dkg szódabikarbónát és fele annyi sót szórunk a lefolyóba, melyet előtte hagyunk kiszáradni. Egy éjszakán át hagyjuk állni, majd nagyjából fél liter forró vízzel leöblítjük. Mindezt addig ismételjük, amíg a dugulás fennáll. Amennyiben azonban olyan típusú szennyeződéssel van dolgunk, amely nem jól reagál erre a módszerre, akkor inkább térjünk át az alább olvasható ecetes megoldásra, mert másként akár súlyosbíthatunk is a helyzeten.

2.) Várjuk meg, míg a lefolyó kiszárad, szórjunk bele egy fél csésze szódabikarbónát, majd öntsünk rá kétszer annyi ecetet: hagyjuk pezsegni, és nagyjából negyed óra után 1 l forró vízzel öblítsük le. Mindezt addig ismételjük, míg a dugulás teljesen meg nem szűnik. Ezt a módszert a szerelő megelőző jelleggel is ajánlja: ha 1-2 havonta megcsináljuk, soha nem alakul ki komolyabb dugulás!

3.) Csőgörény: ez egy drót spirál, amelyet a szaküzletben megvásárolhatunk, és segít megszabadulni a lefolyót eldugító vízkő egy részétől. Mielőtt használnánk, kérjük meg a bolti eladót, magyarázza el a pontos használatát, vagy keressünk leírást az interneten, mivel a nem szakszerű használat károsíthatja a lefolyót!

Hirdetés

4.) Egyenesítsünk ki egy fém vállfát, és az akasztós részét nyomjuk le a lefolyón: így kihúzhatjuk, vagy lejjebb nyomhatjuk a dugulást okozó tárgyat vagy hordalékot, hogy az elmozduljon az útból.

5.) Pumpával is szép eredményeket érhetünk el: a szellőzőnyílást vizes ronggyal letakarjuk, és az eldugult részbe meleg vizet engedünk. Majd elkezdjük kézi pumpával erős mozdulatokkal pumpálni.

Ha egyik megoldás sem működik, akkor pedig nincs más hátra, mint szakembert hívni… De erre szinte soha nem lesz szükség, ha minimum a szódabikarbónás-ecetes megoldást rendszeresen, megelőzésül is elvégezzük!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés