x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Szegénység? Milyen szegénység? Havi nettó 800 ezerért sem találnak embert a balatoni vendéglátósok
Mindenegyben Blog - 2022. május 10. (kedd), 08:55

Szegénység? Milyen szegénység? Havi nettó 800 ezerért sem találnak embert a balatoni vendéglátósok (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 10

Egyre több helyen lehet olvasni, hogy aranyárban megfizetnék a szakembereket a Balatonon, csak szerződjenek le a szezonra. Azonban egyre inkább növekszik a munkaerőhiány is és egyre kevesebben vállalnák azt a pörgős munkavégzést, ami egy-egy balatoni szezonnal jár együtt. A vendéglátó szektor több problémával is meg kell küzdjön, a koronavírusnak még mindig érezhető a hatása, nem beszélve az egekbe felmenő árakról és sok jó szakember is ott hagyta ezt a szakmát, ami azt eredményezi, hogy ma már 800 ezerért sem vállalják el a munkát.

Egy tihanyi étterem tulajdonosa, Járosi Tamás fakadt ki nemrégiben a hazai vendéglátás jelenéről, amiben kifejti véleményét az egyre durvábban elszálló árakról és a pandémia még ma is érezhető következményeiről a szektorban. Ezek a problémák ugyan nem csak a Balatont érintik, az egész országra jellemző, sőt leginkább a budapesti éttermeket és vendéglátóegységeket érinti leginkább.

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

Még jobban elszállnak az árak a Balatonnál

A jóval magasabb árképzés a Balatonnál az eddigieknél is nagyobb jelentőségben észlelhető majd a szezonban, de már most elkezdődtek az áremelkedések, ugyanis Tihany és Füred környékén egy kávéért fizethetünk 1500 forintot vagy egy főétel kerülhet akár 8 ezer forintba is egy nem túl színvonalas helyen. Járosi Tamás 5 pontban elemzi a dráguláshoz vezető utat és a magyar tenger környéki vendéglátás helyzetét.

Hirdetés

Az alapanyagárak drasztikusan az egekbe repültek, annak ellenére, hogy sok tételből hiány van, a minőségi tejszínnek az ára például 2500 – 3000 forint között mozog, ami két éve még fele ennyi volt, az étolaj is 50%-os drágulást mutat ráadásul mennyiségi korlátozás is párosul hozzá. A vendéglátó egységekre nem vonatkozik a rezsistop, ugyanis nem magánszemély kezében vannak, így a csekkek is megduplázódtak. A magas árak mellett a beszállítók sem teljesítik a kötelezettségeiket, arra hivatkozva, hogy a teherautó meg van, de nincs ki vezesse.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés