Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Gondolatmorzsák
A 7 legnagyobb hiba, amit a legtöbb szülő elkövet akarata ellenére!
Mindenegyben Blog - 2019. augusztus 22. (csütörtök), 21:39

A 7 legnagyobb hiba, amit a legtöbb szülő elkövet akarata ellenére! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 aug 22

A szülők sok esetben akaratlanul követnek el hibákat a gyereknevelésben. Ma megismertetjük veletek azt a 7 hibát, amelyeket a szülők követnek el, Tim Elmort számtalan gyereknevelési könyv írója szerint.

1. A szülők nem engedik a gyerekeknek, hogy veszélyes helyzetekbe kerüljenek

A mai világban a veszély szinte mindenütt leselkedik ránk, de mivel a szülők szeretnék megvédeni a gyerekeiket, mindent elkövetnek azért, hogy megvédjék őket. Tulajdonképen ez a szülők feladata, de ha túlzásokba esnek akkor az a gyerek kárára lesz. Európai pszichológusok véleménye szerint azoknak a gyerekeknek akiknek megtiltották, hogy szaladjanak vagy megüssék a térdüket, mindig védve voltak a veszélytől, ahogy felnőnek nagyobb eséllyel lesznek különböző fóbiáik. A gyerekek el kell essenek, meg kell tapasztalják, ez normális dolog. A serdülők meg kell ismerjék az első szerelmet és az elválás fájdalmát, mert ez szükséges egy komoly kapcsolathoz. Amikor a szülők túlságosan megvédik a gyereküket a veszélyektől akkor ez arroganciához vezet a gyerek részéről és emellett még nem is fogja eléggé tisztelni magát.

2. A szülők túl gyorsan segítenek

Hirdetés

A mostani fiataloknak nincs annyi kitartásuk mint a 30 évvel ez előtti gyerekeknek, ez azért van mert a szülők túl gyorsan a segítségükre sietnek és megoldják helyettük a problémákat. Így a gyerek nem tanulja meg azt, hogyan kell egyedül döntenie, hogyan találjon kiutat az adott helyzetből. Megszokja azt, hogy a szülők mindig segítenek neki, de a valós életben ez nem így működik ezért ezek a gyerekek nehezen nőnek fel.

Hirdetés
[ ]

3. A szülők túlságosan csodálják a gyermekeiket

Sok szülő állandóan dicséri a gyermekét, mindig azt mondják a gyereknek, hogy ő a legszebb és a legintelligensebb, mert úgy gondolják, hogy így a gyereknek több önbizalma lesz. Sok esetben viszont ennek vannak negatív hatásai. Amikor egy szülő mindig dicséri a gyerekét és szemet huny a rossz viselkedése fölött akkor becsapja a gyereket. Ezek a gyerekek nincsenek megtanítva arra, hogy túllépjenek a hibáikon.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés