Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 10 km-es a torlódás, forgalmat megállították, nincs átjutás.A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres.
Mindenegyben Blog - 2022. november 16. (szerda), 14:33

1 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 10 km-es a torlódás, forgalmat megállították, nincs átjutás.A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres.

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 16
BALESETEK, TORLÓDÁSOK, RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK
2022. november 16. 13:57

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon Lajosmizse térségében, nemrég egy kamion a szalagkorlátnak ütközött és átszakította. A műszaki mentés miatt, mindkét oldalon a belső sávot lezárták, Röszke irányába több km-es a torlódás.

A 25-ös főúton Eger és Szarvaskő között, a 22-es km-nél két kisbusz ütközött össze. Félpályás lezárás mellett helyszínel a rendőség.

Az M1-es autópályán javítják a burkolatot a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 98-as km közelében, Budapest irányába pedig a 80-as km-nél. Mindkét munkaterületnél a külső sávot lezárták, emiatt már több km-es a torlódás.(Forrás: MKIF Zrt.)

Az M4-es autóúton, a főváros irányába Üllő elkerülő szakaszán, a 28-as km-nél javítják a burkolatot. A külső sávot lezárták , torlódás alakult ki, hosszabb menetidőre készüljenek!(Forrás: MKIF Zrt.)

Az M80-as autóúton Körmend elkerülő szakaszán, a 162-es és a 163-as km között munkavégzés miatt a délutáni órákig a fél útpályát lezárták. Jelzőőrök irányítják a forgalmat, kisebb torlódások előfordulhatnak. A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátlépő előtt az erős forgalom miatt 9 km-es a kilépő kamionsor. 

Az M7-es autópályán Balatonszemes térségében, a 135-ös km-nél felújítják a Balatonlelle/Kaposvár csomópontot. Emiatt Budapest irányába a le-és felhajtó ágat lezárták. Az M7-es autópályán a főváros felé közlekedők, a 130-as km-nél a Balatonszemes/ Balatonőszöd csomóponton keresztül kerülhetnek. A 67-es főútról érkezők, a Balatonszemes - 7-es főút- Balatonőszöd csomóponton át hajthatnak fel az M7-es autópályára.

A Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan Magyarország Kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen. A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak: Záhony, Ady Endre út 79. Barabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési Ház Lónya, Árpád utca 113. – Művelődési Ház Beregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. – Kastélypark Tiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola Részletek: https://www.utinform.hu Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: http://www.police.hu

Hirdetés
[ ]

ERRE AZ 5 DOLOGRA FIGYELJ, HA KÖDBEN KELL VEZETNED

Az előrejelzések szerint egyre gyakrabban számíthatunk ködös reggelekre; ilyenkor senki nem szeret autóba ülni. Van azonban, amikor muszáj ködben vezetni, és ilyenkor érdemes sokkal körültekintőbben közlekedni, mint máskor!

Legyen akármilyen rutinos sofőr valaki, a legtöbben nem szeretnek ködben vezetni, hiszen alig lehet belátni az utat, és már rövid idő alatt is kifárad a szem. Most már beköszöntött a hamisítatlan ősz párás, fagyos, ködös reggelekkel, és nem mindig lehet otthon hagyni az autót, főleg, ha munkába jársz vele,írja a ripost.hu

Míg lakott területen egy fokkal könnyebb ködben vezetni, hiszen a közvilágítás segít valamennyire, kint sokkal jobban kell figyelni, mint ködmentes időben. Statisztikák szerint ilyenkor a balesetveszély a sokszorosára nő, hiszen a sofőr nem látja, milyen akadályok vannak előtte, és később veszi észre a váratlan helyzeteket is. Sokszor még a megengedett sebességhatár is túl soknak tűnik, ha nagyon sűrű a köd. Nem csupán a lassabb haladás lehet életmentő, de a nagyobb követési távolság is; de ezen kívül is érdemes néhány dologra jobban figyelni, mint máskor.

A ködben megnő a balesetveszély (Fotó: Pixabay)

1. Használd a ködlámpákat

Ma már minden autóban alapfelszereltség a ködlámpa, ne felejtsd el bekapcsolni őket, hiszen sokkal jobban fogsz látni. Arra azonban figyelj, hogy a hátsó ködlámpát, vagy más néven ködzárfényt csak akkor használd, ha nem jön mögötted senki. Ha utolér egy másik autós, azonnal kapcsold le, hiszen közelről elvakíthatod vele a másik sofőrt. A távolsági fényszórót felejtsd el ködben, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító falat képez.

2. Óvatosan az előzéssel

Sűrű ködben érdemes a kocsisorral haladni, nem tanácsos megkockáztatni egy előzést, főleg, ha nagyon lecsökkentek a látási viszonyok. Ködös időjárás esetén érdemes inkább hamarabb elindulni otthonról, hiszen számítani lehet arra, hogy sokkal lassabb lesz a közlekedés tempója, mint verőfényes reggeleken.

Ködben vezetni több türelmet igényel (Fotó: Pixabay)

3. Ne tévesszenek meg a ködfoltok

Sokszor nem egybefüggően, hanem foltokban terül el a pára az úttest felett. Sokan azonnal gyorsítanak, amint kiérnek egy ködfoltból, ám ez veszélyes lehet, hiszen a következő foltba sokkal nagyobb sebességgel érkezik az autó, mint amekkora biztonságos lenne. A hirtelen csökkenő látótávolság rengeteg kockázatot rejt magában.

4. Legyen rendben a kocsi

Indulás előtt ellenőrizd le, hogy az autó világítása megfelelően működik-e, és nézd meg, hogy a fűtés, párátlanítás is rendben van-e. Ugyanilyen fontos, hogy legyen szélvédőmosó-folyadék a tartályban, és az ablaktörlő lapátok is működőképesek legyenek.

Fontos, hogy rendben legyenek az ablaktörlő lapátok (Fotó: Pixabay)

5. Ha szükséges, állj ki a forgalomból

A ködben történő vezetés nagyon fárasztó, így könnyen lehet, hogy hosszabb úton csökken a reakcióidőd, elfárad a szemed, elálmosodsz. Ha úgy érzed, hogy nem bírod tovább, állj félre egy pihenőhelyen, szállj ki a kocsiból, és mozgasd át magad, hogy frissen tudd folytatni az utat.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés