Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce kaptuk a hírt : Újabb legenda került kórházba: mindenki a gyógyulásáért imádkozik....
Mindenegyben Blog - 2021. december 10. (péntek), 16:53

1 perce kaptuk a hírt : Újabb legenda került kórházba: mindenki a gyógyulásáért imádkozik.... (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 10

Fontos még, hogy a múlt heti rendelet értelmében az igazgatók dönthetnek a maszkviselésről, de az óvodai intézményekben a kormány nem javasolja a kötelezővé tételét. Hangsúlyozta, a kormány határozott célja a köznevelési dolgozók körében a teljes átoltottság elérése, ezért is vezették be a kötelező oltás felvételét, amit december 15-ig kell megtenniük.

Nagyon fontos !Omikron-mutáns 4 fő tünete közül a legelső a legfontosabb: ha tapasztalod magadon azonnal csináltass tesztet!

Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

1,Nagyfokú kimerültség

[ ]

2,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

3,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

4,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal - hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük - cukorbaj, szívbetegség - van.

A harmadik megerősítő oltás fontosságára hívta fel a figyelmet péntek reggeli nyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök, mert hat hónap után csökken a koronavírus elleni oltások hatása, viszont a védettség az ismétlő oltással újra 90 százalék fölé növelhető. Kiemelte, hogy a harmadik oltást eddig a lakosság 27 százaléka vette fel, ami messze meghaladja  az uniós 10%-os átlagot.

A kórházak december 12. vasárnapig  megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.   Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.  

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Az első gyermekek oltására való vakcinaszállítmány várhatóan december13-án érkezik, az oltás menetéről a szülők időben tájékoztatást kapnak.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az egészségügyi  dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő  harmadik oltás felvétele. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szombattol-ismet-kotelezo-maszk-az-uzletekben-bevasarlokozpontokban

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az  állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.  A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is. 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés