Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
10 PERCE ÉRKEZETT! Már biztos – csökken a családi pótlék! Családok tízezrei érintettek! Szomorú hírt jelentettek be a magyar családoknak! Itt vannak a tudnivalók!
Mindenegyben Blog - 2021. október 03. (vasárnap), 08:16

10 PERCE ÉRKEZETT! Már biztos – csökken a családi pótlék! Családok tízezrei érintettek! Szomorú hírt jelentettek be a magyar családoknak! Itt vannak a tudnivalók! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 03

10 PERCE ÉRKEZETT! Már biztos – csökken a családi pótlék! Családok tízezrei érintettek! Szomorú hírt jelentettek be a magyar családoknak! Itt vannak a tudnivalók!

Az  osztrák kormány összegyűlt a hegyekben, hogy egy értekezleten tárgyalják ki a dolgaikat. Sebastian Kurz kormányának egyik első döntésének köszönhetően 39 ezer magyar gyerek fog elesni az állami támogatástól.Csökken a családi pótlék: 39 ezer gyerek érintett!!!!

Az ÖVP–FPÖ-kormány két pártja nemcsak elutasítja a migrációt, hanem abban is versenyeznek egymással, hogy Orbán Viktor melyiket kedveli jobban, és a kelet-európai munkavállalókat, köztük a magyarokat melyik szereti kevésbé . A két politikusnál a mostani tárgyalásaikon is a Magyarországon lakó magyar polgárok vannak terítéken, de most 39 ezer fiatalkorúról van szó!

Hirdetés
[ ]

A Der Standard értesülései szerint a z új osztrák kormány megállapodott abban, hogy csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét új indexálással. 2016-ban az osztrák állam még 80 millió eurót utalt ezen a jogcímen Magyarországon élő gyerekek után. A mostani intézkedés azt jelentené, hogy az Ausztriában járulékokat fizetőt magyar és más kelet-európai munkavállalók, családtámogatásként kevesebb pénzt kapnak vissza, mint osztrák kollégáik, abban az esetben, ha a gyerekük nem él Ausztriában. Az osztrák kollégáké élhet bárhol a nagy világban.

A magyarok a listavezetők a külföldre utalt családi pótlék tekintetében, Ausztria összesen 38 895 magyar kiskorú után fizetett . Szlovákia a második, míg Lengyelország a harmadik. Ezen jogcímen az összkiadás 273 millió euró volt, ezt szeretnék csökkenteni az új törvénnyel, amelyet minél előbb szeretnének elfogadtatni. 114 milliót spórolhatna Ausztria, így a magyar családok 40 százalékos veszteséggel számolhatnak. A megtakarítás nem éri el a bécsi költségvetés kiadási oldalának két ezrelékét sem. Brüsszelből azt ígérték, hogy meg fogják vizsgálni, hogy nem sérti-e az unió szerződéseit a szabályozás. Kurzék azt szeretnék, ha a többi tagállam is átvenné az általuk tervezett szabályozást.

Hirdetés

2019. január 1-jétől az osztrák kormány indexálja az Európai Unió más tagállamából érkező munkavállalók gyerekeinek járó családi pótlék összegét vagy annak a kiegészítését, ha a gyerekek nem Ausztriában élnek.

A januártól életbe lépő változás legfőbb károsultjai a Kelet-Európából érkező munkavállalók, köztük a magyarok lesznek.

Az osztrák kormány ezzel a törvénnyel évente kb. 200 millió eurót tud megspórolni az állambüdzsébe, ami az osztrák állami kiadásokat tekintve aprópénznek számít.

Az indexálás lényege, hogy az ellátás összegét a gyermek lakóhelye szerinti árszínvonalhoz igazítják, tehát minél kisebb az árszínvonala egy országnak, annál kevesebb lesz az indexált családi pótlék összege Ausztriából.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés