Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
10 perce MÜLLER CECÍLIA tragikus hírt jelentett be… MINDENKIT ÉRINT!
Mindenegyben Blog - 2020. november 19. (csütörtök), 13:38

10 perce MÜLLER CECÍLIA tragikus hírt jelentett be… MINDENKIT ÉRINT! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 19

Országos tisztifőorvos: a gyógyultak vérplazmával segíthetnek a súlyos betegeknek

A koronavírus-fertőzésből gyógyultak vérplazma adásával segíthetnek a súlyos betegeknek - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
[ ]
Hirdetés

 Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 5203 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta 152 659 embernél mutatták ki a vírust, ugyanakkor a gyógyultak száma is egyre nő, jelenleg 34 185-en vannak.    Vérplazma adásához a gyógyultak 10 százaléka termel kellő mennyiségű ellenanyagot - közölte, hozzátéve, arra minden gyógyult jelentkezhet, de klinikai vizsgálatnak kell megállapítani, hogy adhatnak-e vérplazmát.    Az országos tisztifőorvos nemes cselekedetnek nevezte, ha valaki így segíti a súlyos betegeket. Ismertetése szerint a vérplazmával készen biztosítják a betegeknek azt az ellenanyagot, amelyet szervezetük esetlegesen nem tud termelni. Úgy fogalmazott: "Egyfajta passzív immunitásban részesítjük" őket.    Közölte: az elmúlt 24 órában 91-en haltak meg, a legfiatalabb elhunyt 25 éves, a legidősebb 95 éves volt. Beszámolt arról, hogy a járvány kezdete óta 3281 elhunytat tartanak nyilván, mintegy hét százalékuknál nem találtak alapbetegséget. A fertőződés általában kísérő betegségként, súlyosbító körülményként jelenik meg; továbbra is a krónikus betegeket és időseket kell védeni - jegyezte meg.    Felhívta a figyelmet a higiénés rendszabályok betartásának fontosságára, amire egyre inkább szükség van - mondta -, mivel a fertőződés lehetőségének csökkentésével  az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége is mérséklődik. Ezzel összefüggésben szólt arról, hogy egyre többen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre.    Ismertette: hétfőn 7477 beteget ápoltak kórházakban, 576-an vannak lélegeztetőgépen.    Tájékoztatása szerint hétfőn 27 292-vel nőtt a PCR-tesztek száma, eddig 1 388 132 PCR-vizsgálat történt.    Mint mondta, a PCR-tesztelési kapacitás folyamatosan bővül, ma már az Országos Vérellátó Szolgálat is jelentős mennyiségű diagnosztikai vizsgálatot végez. Az antigénalapú gyorsteszteket az egészségügyi szolgálatok egy része, az Országos Mentőszolgálat és hat szűrőbusszal a Nemzeti Népegészségügyi Központ végzi.    A tisztifőorvos arra kért mindenkit, hogy csak akkor vegyenek részt a szűrőbuszos vizsgálaton, ha arra a mentőszolgálat munkatársától felhívást kapnak.    Emlékeztetett arra, hogy az eljárásrend szerint a vizsgálatot háziorvos rendeli meg, amelyet az Országos Mentőszolgálat koordinál. A beteg állapotától függően a beteg otthonában végzik el a mintavételt, vagy a szűrőbuszra irányítják.    Kitért arra is, hogy Magyarország 27 európai ország átlagában az egymillió lakosra vetített adatok alapján a fertőzöttek és elhunytak számát tekintve a középmezőnyben van.    Elmondta: a 46. heti vízvizsgálatok szerint a szennyvízben Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett a vírus örökítőanyagának mennyisége. Ez arra utal, hogy ezeken a településeken, de országszerte is 4-5 nap múlva számítani kell a fertőzöttek számának növekedésére.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés