Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
18 évet ült ártatlanul börtönben! Annyit szenvedett, hogy az 10 másiknak is elég volna: most óriási kártérítést kaphat
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 29. (szerda), 13:58

18 évet ült ártatlanul börtönben! Annyit szenvedett, hogy az 10 másiknak is elég volna: most óriási kártérítést kaphat

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 29

Tomasz Komenda történetét ma már Lengyelországban szinte mindenki ismeri. Ő volt az, akit egy 1996-ban elkövetett gyilkosságért huszonöt évre ítéltek, és abból tizennyolc évet le is ült. Azonban később kiderült, hogy ártatlanul…

2018-ban helyezték őt szabadlábra, miután Lengyelország legfelsőbb bírósága végül felmentette őt minden vád alól. 2020-ban elítélték azt a két férfit, akik bizonyítottan elkövették a bűncselekményt.

Hirdetés
[ ]

Arról, amit a most 44 éves férfi a börtönben átélt, Grzegorz Gluszak újságíró könyvet írt, és film is készült mindarról, amin keresztülment.

A férfi pert indított a lengyel állam ellen, mintegy másfél milliárd Ft összegnek megfelelő kártérítést követel a börtönévekért, valamint a bántalmazásért, amelyet társai és az őrök részéről szenvedett el.

Annak részletei nem nyilvánosak, mivel az eljárást a nyilvánosság kizárásával folytatták le. Az ítélet még nem jogerős, de valószínűleg a lengyel igazságszolgáltatás történetének legnagyobb összegű kártérítését kell majd kifizetnie az államnak a férfi részére.

Komenda elmondta, hogy még ezért az óriási összeget sem vállalná, és nem is kívánná senkinek sem, hogy mindazon keresztül kelljen mennie, amelyet ő átélt a börtönben – mint utólag kiderült, teljesen ártatlanul.

Komenda jelenleg egy lengyel alapítványnál dolgozik, és gyermeke is született párjától, akit azóta lejegyzett.

Neked mi a véleményed?

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés