Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2021. Január 1-től óriási változás jön a leleteknél, zárójelentéseknél, ambuláns lapoknál, műtéti, kezelési dokumentumoknál! Ezt kell elintéznie! Mutatjuk lépésről lépésre!
Mindenegyben Blog - 2020. október 17. (szombat), 19:39

2021. Január 1-től óriási változás jön a leleteknél, zárójelentéseknél, ambuláns lapoknál, műtéti, kezelési dokumentumoknál! Ezt kell elintéznie! Mutatjuk lépésről lépésre! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 okt 17

Rendelkezési állapotok

Alapállapot

Az Ön egészségügyi adataihoz eleve korlátozott a hozzáférés, alapállapotban csak a kezelőorvosa vagy a kezelésében résztvevő orvos férhet hozzá a kezelés ideje alatt.

A legérzékenyebb egészségügyi adatait pedig kizárólag az adott szakterület orvosai láthatják: pszihiátriai, addiktológiai, szexuális úton terjedő és HÍV/AIDS betegség dokumentumai..

Hirdetés
[ ]

Ezt módosíthatja tiltás vagy engedélyezés irányába is.

Fontos! – egyedi szabályokkal bármikor felülírhatja az alapállapotot, de ide visszatérve, vissza is állíthatja, így érvényteleníti a máshol beállított szabályokat.

Szabályozott állapot

Egyszerűsített rendelkezések: Adott kategóriák dokumentumait:

korlátozza = egyetlen lekérdező sem férhet hozzá; engedélyezi = minden lekérdező számára elérhetővé teszi; tiltja, de szakmai egyezés esetén engedélyezi = csak az adott ellátás orvos-szakmai kategóriájába tartozó orvosok láthatják. Fontos! – ha korábban az alapállapot volt érvényben, és itt rendelkezéseket tett, akkor átlép a szabályozott állapotba.

Fontos! – az EESZT által használt kategóriák nem fedik le az ellátó hálózatban keletkezett összes betegséget és az összes dokumentumot. Kategórián kívül eső adatokról a részletes rendelkezések között a dokumentum forrása szerint rendelkezhet.

Részletes rendelkezések: összetett rendelkezéseket adhat meg lekérdezőkre, dokumentumtípusokra, betegségkategóriák adataira és objektum forrására

korlátozhat = tiltást meghatározó szabályokat fogalmazhat meg; engedélyezhet = kivételeket határozhat meg – az itt megfogalmazott szabályok alapján már meglévő, vagy későbbi tiltás esetén is hozzáférést biztosíthat egyes orvosoknak. Fontos! – az itt meghatározott rendelkezések között ÉS kapcsolattal összetett szabályrendszerek is meghatározhatóak.

Példa 1: Tiltom a Példa Kórház Belgyógyászati Osztálya számára a nőgyógyászati kategóriába tartozó kórtörténeti dokumentumaimhoz való hozzáférést, ha azok a Minta Kórház Nőgyógyászati Osztályáról származnak.

Példa 2: Engedélyezem Dr. Orvos Gábornak (pecsétszám:12345) az addiktológiai kategóriába tartozó kórtörténeti dokumentumaimhoz való hozzáférést, ha azok a Példa Kórházból származnak.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés