x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2022 év legrosszabb híre!! Bejelentették a Magyarország elleni eljárást, elzárták az uniós pénzcsapot,zuhan a forint, esik a tőzsde!
Mindenegyben Blog - 2022. április 05. (kedd), 17:55

2022 év legrosszabb híre!! Bejelentették a Magyarország elleni eljárást, elzárták az uniós pénzcsapot,zuhan a forint, esik a tőzsde! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 05

Az Európai Unió elindította a jogállamisági eljárást - pontosabban az uniós pénzek kifizetését jogállamisági feltételekhez kötő, úgynevezett feltételességi mechanizmust - Magyarország ellen. A hírre összeomlott a forint, pillanatok alatt a 370-forintos euró máris 377 forintra ugrott. Zuhan a tőzsde is.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette: hivatalosan is elindul a jogállamisági eljárás Magyarország ellen. 3,1 százalékos mínuszba esett a hírre a BUX-index, azaz a budapesti tőzsdeindex, zuhannak a nagy magyar részvényárfolyamok is, az OTP például 5,3 százalékot esett a bejelentés után. Az ötórás tőzsdei zárás előtt a papírok, köztük az OTP is sikerrel korrigált felfelé, de a reggeli szintet nem tudta elérni.

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

Az euró a 370 forintos szintről percek alatt 377 forintra emelkedett.

A Magyarország elleni eljárás lényege, hogy az EU-s pénzek kifizetését jogállamisági feltételekhez kötik. Brüsszel pedig kockázatként értékelte a magyarországi korrupció mértékét.

Amennyiben az uniós pénzek nem érkeznek meg, az komoly gazdasági problémát fog jelenteni Magyarországnak.

Az eljárás

Az Európai Bizottság hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítja az európai uniós források folyósítását a jogállamisághoz kötő úgynevezett feltételességi mechanizmust - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés