Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2022. Szeptember 1-től minden 50 év felettit komolyan érintő változás lép életbe! Közel 2 millió ember érintett! Erre számítson ha elmúlott 50 éves >>> tájékozódjon itt!
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 18. (csütörtök), 21:23

2022. Szeptember 1-től minden 50 év felettit komolyan érintő változás lép életbe! Közel 2 millió ember érintett! Erre számítson ha elmúlott 50 éves >>> tájékozódjon itt! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 18

2022. Szeptember 1-től minden 50 év felettit komolyan érintő változás lép életbe! Közel 2 millió ember érintett! Erre számítson ha elmúlott 50 éves >>> tájékozódjon itt! 

Ősszel folytatódik az ingyenes program: 1,8 millió magyarnál előzheti meg a rákot

Hirdetés
[ ]

Végre országossá válik a halálozási statisztikákat vezető rák szűrése.Célja a kormánynak, hogy növelje az egészségben megélt életévek számát, valamint szeretné csökkenteni a korai halálozást.

Átadták a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vastagbélszűrési minták kiértékelését végző felújított laboratóriumát. A beruházásra 841 millió forint uniós forrást fordítottak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az átadást megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a korai stádiumban felismert daganatokat, daganatmegelőző állapotokat jó hatásfokkal lehet gyógyítani, és Magyarország gyorsan reagált a 90-es években ezekre a törekvésekre. Emlékeztetett: a célzott népességszintű szűrések elterjesztése és korszerűsítése 1993-ban indult a méhnyakrákszűréssel, majd a 2002-ben a nők körében végzett emlőrákszűréssel, és a 2018 novemberében elindított vastag- és végbélrákszűréssel vált teljessé.

A miniszter kitért arra, hogy a méhnyakrákszűrést két-, az emlőszűrést három-, míg a vastag- és végbélrákszűrést szintén kétévente érdemes elvégeztetni. Ez utóbbi

kétfázisú vizsgálat, először a beküldött mintákban a székletvért vizsgálják, és ha itt eltérést találnak, elvégzik a kolonoszkópos vizsgálatot.

Kiemelte, ezek a népességszintű szűrések az egészséges, panaszmentes emberek vizsgálatát szolgálják, és a cél, hogy olyan korai stádiumban jussanak diagnózishoz a szakemberek, amikor még jó gyógyulási eredmények várhatóak.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés