Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
5 perce jelentették be!!! VÁLTOZTAK A SZABÁLYOK! ÉJJEL, ami aludtál MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! ÍGY VÁLTOZIK MEG ! >>>>
Mindenegyben Blog - 2021. június 04. (péntek)

5 perce jelentették be!!! VÁLTOZTAK A SZABÁLYOK! ÉJJEL, ami aludtál MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! ÍGY VÁLTOZIK MEG ! >>>>

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 04

Fontos bejelentést tett a kormány – így változik meg az élet Magyarországon július 1 után!

Fontos bejelentést tett a kormány – így változik meg az élet Magyarországon július 1 után!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón számolt be csütörtök reggel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb hírekről.

A csütörtöki Kormányinfón elhangzott, az oltásoknak köszönhetően, kezd visszaállni a rend, ugyanis a mai az utolsó online Korányinfó, amit így tartanak meg.

Gulyás elmondta: a harmadik hullámot sikerült legyőzni az oltásoknak köszönhetően. 5,2 millió ember kapta meg az oltást eddig (92%). Aki átesett a fertőzésen, az is beoltathatja magát, a vakcinákból bőven van, elég csak regisztrálni és megkapja az oltóanyagot.

Mint elhangzott, a társadalmi immunitás kapujában járunk, 54% azoknak az aránya, akik az oltás miatt védettek már. A második oltást 3,7 millió ember kapta meg eddig itthon. Ezek után elmondható, hogy ebből a számból 8193 ember betegedett meg, hét nappal az oltás után ennél is kevesebben. Közülük összesen 524-en haltak meg, hét napon túli oltással 455-en.

Akár 60-70 százalék körül lehet a védettség aránya itthon, hála a fertőzésen átesettek és a beoltottak számának.

Gulyás részletesen is ismertette az oltási adatokat:

Összesen 1,5 millióan kapták meg a Pfizert (ebből 3657 beteg, 268 halott)

Modernából 209 ezer ember kapott oltást (204 beteg, 24 elhunyt)

AstraZenecát 181 ezer állampolgár kapott (816 beteg, 12 halott)

Szputnyik vakcinából 809 ezer ember kapott oltást (697 beteg, 13 halott)

Sinopharm vakcinából 850 ezer beoltottatat jegyeztek fel (2800 beteg, 206 halott)

A leginkább kockázatos korosztályt Pfizerrel oltották be az adatok szerint.

Ami az uniós védettségi igazolványt illeti: a kormány megtárgyalta, hogy a digitális verzió június 15-re rendelkezésre fog állni. A védettségi igazolvány online verziója addigra tartalmazni fogja az oltás típusát, idejét megfelelve ezzel az uniós szabályoknak. Az uniós szabályozás egységesebbé válik július 1. után.

Gulyás elmondta: a védettségi igazolvány képes biztosítani a legnagyobb szabadságot Európában, eddig tizenkét országgal állapodtunk meg a szabad utazásról.

Megkezdődik a határon túli magyarok oltása is Kárpátalján, erről az Operatív törzs fog bővebb tájékoztatást adni a napokban, ami főként a magyar vakcinatöbblet tud biztosítani a számukra. Ez már csak azért is fontos, mert ez az egyetlen, az országon kívüli hely, ahol nehéz az oltóanyagokhoz hozzáférni.

A kormány más témákat is tárgyalt a napokban, például a járda és út pályázatok. Hatmilliárdos pályázatot írtak ki, de a 23-24 milliárd forintos érdeklődés után megemelték a keretösszeget 20 milliárd forinttal. Gulyás arról is beszélt, hogy az ország egészen jól jött ki a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válságból, ugyanis 4,95 százalékkal csökkent a teljesítmény, ami az európai országokhoz képest kimagaslónak mondható.

A Blikk is beszámolt arról, hogy egy 21 éves magyar terrorista robbantani akart a budapesti Eb-mérkőzésen, aki az Iszlám Államhoz kapcsolódó oldalakon folytatott beszélgetéseket, amik dzsihadista propaganda mellett terrortámadásra való felkészülésről is szóltak. Gulyás elmondta, ami jelenleg biztos, hogy csőbombával akart robbantani a meccsen, valamint több, a tömegbe hajtó autós támadást is tervezett a gyanúsított.

Szóba került a honvédségnél történő vezetőcsere is, Gulyás szerint azonban nem hirtelen döntés született, hanem Korom Ferenc maga kérte a felmentését, a helyettese pedig a NATO brüsszeli központjában dolgozik tovább.

Gulyás Gergely szerint Karácsony Gergely, főpolgármester kifejezetten szánalmas látszatot kelt azzal, hogy “hazugságból hazugságba” menekül az újságírók kérdései elől. Mint mondta, a főpolgármester korábbi kijelentése, miszerint a kormányoldalról arról próbálják meggyőzni, hogy ne induljon az előválasztáson, nem több, mint az elmúlt három hét politikai vesszőfutása.

Hirdetés
[ ]

Gulyás szerint egyébként az előválasztás nyilvánvalóan csak színjáték, érdemli történés nincs, Gyurcsány az, aki a szerepeket osztja, hogy ki hol fog indulni.

A Fudan Egyetem kérdése is szóba került a Kormányinfón, ami Gulyás szerint egyelőre tervezőasztalon van, a baloldali politikai “hangulatkeltésnek” pedig nincs alapja. Ha elkészülnek a tervek, akkor a kormány dönt majd arról, hogy támogatja-e a beruházást vagy sem.

Gulyás elárulta, hogy a kormány virológusokkal, orvosokkal és az Operatív törzs embereivel egyeztet a maszkhordásának kérdéséről is, ugyan a vírus terjedése lassult, javulnak az adatok, de nincs arról szó, hogy vége lenne a járványnak. Mint mondta, a harmadik hullámot letörtük, de egyelőre nem tudni, mikor vehetjük le a maszkot.

Mint kiderült, a gyereknap után tapasztaltak alapján, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísértete nélkül is részt vehetnek zenés-táncos eseményeken a 16 éven aluliak.

Gulyásnak feltették a kérdést, hogy a magyar fejlesztésű vakcina helyett, miért épp a kínait fogják majd Debrecenben gyártani. Mint mondta, a debreceni gyár bérgyártást is vállal, de elsőbbséget élvez a magyar vakcina, így ez az értesülés nem téves.

Ma kétmillió ember van Magyarországon, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, akiket folyamatosan arra ösztönöznek, hogy adassák be maguknak valamelyik vakcinát, de mivel itthon szabadság van, erre nem köteleznek senkit.

Gulyás elmondta: Magyarország nagyon szívesen segít más országnak, nincs vakcinakamat, ugyanis több százezer oltóanyag van itthon. Egyelőre nem tudni, hogy szükség lesz-e harmadik oltásra, de mindeni megkaphatja később azt is, akár csak nyugati vakcinával.

Tehát kijelentette: Magyarország ad kölcsön vakcinát másoknak, de itthon már a harmadik oltásra is tartalékolnak közben.

Az oltásnak köszönhetően a járvány harmadik hullámát legyőztük. A járványügyi készültség azonban továbbra is indokolt, mert a vírus itt van, fertőz és megbetegíti azokat, akik nincsenek beoltva. A magyar emberek több mint 50%-a már védett, az átoltottság egész Európában nálunk a második legmagasabb. Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint a szomszédaink vagy bármelyik nyugat-európai ország. Az ötmillió beoltottnál már fel tudjuk oldani a járványügyi korlátozások nagy részét.

A fokozatosság azonban továbbra is indokolt, ezért maradnak olyan korlátozások, ami alól csak a beoltottak, a védettek kapnak felmentést. Ötmillió beoltott után - az Operatív Törzs jóváhagyásával – napokon belül a következő szabályok lépnek életbe:

Vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, de vannak kivételek.

A jelenlegi szabályok szerint éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási tilalmat megszüntetjük. Ezzel párhuzamosan a múlté az este 11 órás zárási kötelezettség is az üzletek, a vendéglátó üzletek és a szabadidős létesítmények esetében is.

A települések belterületén nem lesz kötelező a maszkviselés, s a 10 ezer fő feletti településeken sem szabályozhatják külön a polgármesterek a közterületi maszkhasználatot. A közterületen megszűnik a másfél méteres távolságtartási szabály is, valamint az egyéni-, és csapatsportolásra vonatkozó valamennyi korlátozás.

bevásárlóközpontokban azonban egyelőre fenntartjuk a másfél méteres távolságtartást és a kötelező maszkviselést is. A 16-18 éves korosztály felügyelet nélkül is járhat például étterembe, moziba, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Családi és magánrendezvények

Lakodalomban legfeljebb 200 fő vehet részt, más családi esemény vagy magánrendezvény esetén pedig az 50 fős létszámkorlát érvényes. A lakodalomban, családi esemény vagy magánrendezvény zenés, táncos rendezvény is lehet.

Ha vendéglátó üzletben tartják, abban az esetben a vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedéseket kell alkalmazni. Amennyiben a rendezvény céljára az egész vendéglátó üzletet kibérelik, vagy ott biztosítható a résztvevők elkülönítése a többi vendégtől, akkor a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta és az elkülönített részen nem kötelező a maszkviselés sem.

Ugyanez az érvényes szabályozás a szállodai rendezvényeknél is, azonban a védettségi igazolás nélküli személyek a szálláshelyet az esemény végén kötelesek elhagyni, kivéve, ha egyébként jogszerűen tartózkodnak a szálláshelyen.

védelmi intézkedés betartatásáról a családi esemény vagy magánrendezvény szervezője, helyszínének üzemeltetője, vagy a helyszínnel rendelkezni jogosult köteles gondoskodni. A szállodában vagy étteremben tartott magán- és családi rendezvény esetén is az üzemeltető köteles gondoskodni a magánrendezvényen résztvevők elkülönítéséről.

Hirdetés

házasságkötés szertartása – mindegy, hogy egyházi, vagy polgári - , illetve a temetés nem minősül rendezvénynek, így nem esik korlátozás alá, a lakodalom kivételével. Ha a polgári házasságkötésre „külsős” helyen, azaz nem házasságkötő teremben, a polgármesteri hivatalban, vagy vallási tevékenység céljára használt helyiségben kerül sor, akkor a lakodalomra vonatkozó rendelkezéseket kell figyelembe venni.

Az egyházi házasságkötés és a temetés, mint a vallási közösség szertartása esetén a védelmi intézkedéseket az egyházak határozhatják meg.

A nagyobb rendezvények előírásai

A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható.

Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak.

A zenés, táncos rendezvény helyszínén – a videoklip forgatáson, vagy más felvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – beoltatlan személy is foglalkoztatható, de a fellépők kivételével a zenés, táncos rendezvényen végig köteles maszkot viselni. Nem minősül zenés-táncos eseménynek az a kulturális esemény, amely az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartottként az adott művészet céljára rendelt helyszínen zajlik előre megváltott ülőhelyekkel, és a néző az előadás alatt a székében köteles tartózkodni.

Ha az 500 főnél több résztvevős szabadtéri rendezvény sportfesztivál, ott versenyzőként a koronavírus ellen nem védett, de a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló is szerepelhet. Sportrendezvény az olyan verseny vagy mérkőzés, amelyen versenyzőként kizárólag a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló vehet részt, sportfesztivál az olyan sportesemény, amelyen a szabadidős sportoló is.

Az egyéb rendezvények kategóriája

A sportrendezvénynek, kulturális eseménynek, családi eseménynek, magánrendezvénynek, sportfesztiválnak, zenés, táncos rendezvénynek nem minősülő úgynevezett egyéb rendezvényekre, beleértve a gyűléseket is, az alábbiak az előírások:

ha szabadtéren tartják, az ott foglalkoztatottakon kívül 500 főnél kevesebben vannak jelen, akkor ott a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. Amennyiben ennél több személy van jelen, – a sportfesztivál kivételével – akkor kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18 évnél fiatalabb személy vehet részt.

ha zárt térben tartják, – az ott foglalkoztatottakon kívül – kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt rajta.

Az egyéb rendezvényen foglalkoztatott személy számára – kivéve a fellépőket – a maszkhasználat szabályait a rendezvény szervezője vagy a rendezvény helyszínének vezetője határozza meg. Ha a rendezvényen foglalkoztatott személy – ide szintén nem értve a fellépőket –, a koronavírus elleni védettséget a rendezvény szervezője felé nem igazolja, köteles a rendezvény befejezéséig maszkot viselni.

Ha a gyűlésen 500 főnél kevesebben vannak jelen, a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta. Ennél több résztvevőnél kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy lehet a helyszínen. A spontán gyűlés tilos.

Mikortól érvényesek a változtatások?

A Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő rendelet az ötmilliomodik COVID-19 elleni védőoltás beadásának másnapján lép hatályba, kivéve egy esetet: a gyűlésekre vonatkozó korlátozások 2021. június 14. után szűnnek meg.

(kormany.hu)

Orbán Viktor: hatmillió beoltottnál lehetnek nagy zenés tömegrendezvények

A vakcinaellátásról azt mondta, hogy elegendő mennyiséget szereztek be, hogy egy esetleges újabb hullám esetén a 3. oltást is beadhassák. Őszre, de még 2022 első negyedévére is biztosított az ellátás - fűzte hozzá. Szavai szerint hetente mintegy 150 ezer 18 évesnél idősebb embert lehet beoltani Pfizerrel a következő hetekben.

Az operatív törzstől kapott pénteki információja szerint már 4 483 598 embert oltottak be leglább egyszer, csökken a kórházban ápolt betegek száma, a friss adat szerint 2600-an vannak ott, közülük 338-an vannak lélegeztetőgépen.

Beszélt a gazdaság újraindításáról is. Közölte, hogy a jövő héten úgynevezett Újraindítási Operatív Törzs alakul. Két része lesz: egy amelyik a gazdasággal, a másik a gazdaságon kívüli élettel foglalkozik. Ezek vezetőit nem nevezte meg.

Sokáig méltatta viszont Varga Mihályt, amiért úgymond jól összerakta az új költségvetést.

"Varga Mihály jól összedrótozta ezt. Nem hittem volna, hogy a nyugdíjasoknak szánt juttatások és a 25 évnél fiatalabbak szja mentessége is belefér majd." - mondta.

 A kormányfő szerint a gazdasági és a pénzügyi alap is megvan ahhoz, hogy a legjobban jöjjünk ki ebből a válságból és hogy "sikerrel előzzünk a kanyarban" Európán belül. 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés