Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
50 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! Napokon belül INDUL A VADIÚJ PROGRAM! Havonta 30-40 ezer forint plusz pénzt jelenthet, annak AKI RÉSZ VESZ BENNE! >>>
Mindenegyben Blog - 2020. február 24. (hétfő), 18:09

50 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! Napokon belül INDUL A VADIÚJ PROGRAM! Havonta 30-40 ezer forint plusz pénzt jelenthet, annak AKI RÉSZ VESZ BENNE! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 feb 24

Hamarosan elindul a nyugdíjkötvény, a lekötési kötelezettség legalább tíz év lesz – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az mfor.hu-nak adott interjúban.

Hozzátette: a nyugdíjkötvénnyel arra készülnek, hogy a nyugdíjcélú megtakarítók számára olyan vonzó papírt kínáljanak, amely kamatozását, hozamát tekintve akár a Magyar Állampapír Plusszal (MÁP Plusz) is versenyképes lehet. Az utolsó simítások zajlanak az indítás előtt, ebben az évben megtörténik a kibocsátás. Ahogy a gazdaságvédelmi akcióterv első, tavalyi szakaszának egyik fontos eleme volt a MÁP Plusz, úgy a következő akcióterv része lehet a nyugdíjkötvény – mondta a lapnak.

Kitért arra, hogy magánszemélyeknek tervezik a nyugdíjkötvényt, nem intézményeknek. Olyan konstrukciót szeretnének bevezetni, amelyik annál kedvezőbb feltételekhez juttatja a vásárlót, minél fiatalabb korban, minél hamarabb vásárol be a papírba. Kedvező hozamot, kedvező kamatozást, kellő rugalmasságot akarnak biztosítani, ami lehetővé teszi, hogy bármikor ki lehessen egészíteni a megtakarítást, az ügyfél igényétől függően – jelezte.

Azt mondta: a legfontosabb, hogy ösztönözzenek a felelős cselekvésre, bővítsék az öngondoskodást. Hozzátette, hogy mivel továbbra is adókedvezmények társulnak a Nyugdíj Előtakarékossági Számlához (NYESZ) és a nyugdíjpénztári megtakarításokhoz, nem számít arra, hogy a nyugdíjkötvény a MÁP Pluszhoz hasonlóan átrendezné ezt a területet. Az lesz a szerepe, hogy kiegészítse az eddigi kínálatot, bővítse az öngondoskodás lehetőségét.

A futamidőről a pénzügyminiszter elmondta: az attól függ, hogy a nyugdíjkorhatár előtt mennyivel indul a befektetési időszak. Még nem zárultak le teljesen az ezzel kapcsolatos egyeztetések, például, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításhoz hasonlóan 10 év után hozzáférhetővé váljon a megtakarítás, illetve annak egy része, vagy pedig csak a nyugdíjkorhatár betöltésekor nyíljon erre mód. Minimum 10 év lesz a lekötési kötelezettség.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés