Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
5X-ös PÉNZT KAPNAK A NYUGDÍJASOK! Erre senki nem számított! Hová lehet ezt még fokozni?? Íme a friss bejelentés! MINDENKI MEGKAPJA AZ ÖTSZÖRÖS PÉNZT!!! Íme az összeg, erre számítson :
Mindenegyben Blog - 2021. október 11. (hétfő), 09:48

5X-ös PÉNZT KAPNAK A NYUGDÍJASOK! Erre senki nem számított! Hová lehet ezt még fokozni?? Íme a friss bejelentés! MINDENKI MEGKAPJA AZ ÖTSZÖRÖS PÉNZT!!! Íme az összeg, erre számítson :

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 11

80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, nyugdíjkorrekciót és várhatóan még a teljes 13. havi nyugdíjat is beígérte a jövő tavaszi országgyűlési választás előtt a Fidesz a nyugdíjasoknak. A 2018-as választás előtti pluszköltéseket összevetve jövőre a 2018-as összeg öt és félszerését költi el pluszban a kormány a nyugdíjasokra.

A  24. hu cikke szerint sosem látott pénzesőt helyezett kilátásba a nyugdíjasok számára Orbán Viktor miniszterelnök, és ha maradéktalanul teljesülnek is az ígéretek, akkor egy átlagnyugdíjas, aki jelenleg havi 148 450 forintot kap, jövő februárra 245 500 forinttal lesz beljebb.

Hirdetés
[ ]

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ez a cikk szerint úgy jöhet össze, hogy novemberben érkezik a napokban bejelentett 80 ezer forintos nyugdíjprémium, 12 500 forintot tesz ki a nyugdíjkorrekció, és jövő februárban még közel 153 ezer forint jöhet pluszban, ha tényleg megadja a kormány a teljes 13. havi nyugdíjat (a 153 ezer forintos összeg úgy jött ki, hogy figyelembe vették a 3 százalkos jövő évi nyugdíjemelést).

A nyugdíjprémiumot és a -korrekciót a törvény írja elő bizonyos makrogazdasági mutatók alakulásától függően a cikk szerint, így ezeket alapjában nem lehetne a választás előtti ígéretek közé sorolni. Ugyanakkor nem kötelező mindenkinek a nyugdíjprémium maximumát (80 ezer forint) kifizetni, a 13. havi nyugdíj visszaépítését pedig tavaly határozta el a kormány, ám azóta már gyorsított is az ütemterven, mert hogy korábban még csak félhavi volt jövő februárra beígérve, viszont Orbán Viktor miniszterelnök a napokban már arról beszélt, hogy akár a teljes havi juttatást is megkaphatják az érintettek.

Hirdetés

Orbán is arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy 435 ezer embernek nem a teljes prémium járt volna, de nekik is megadják, mert "a magyar gazdaság olyan jól áll, hogy futja rá". A nyugdíjprémium számításai szerint azoknak járt volna kevesebb, akiknek a nyugdíja nem éri el a havi 80 ezer forintot – vagyis a kisnyugdíjasoknak is megkapják a teljes összeget (a korábbi években ők rendre kevesebbet kaptak, ami ellen ágálltak is a nyugdíjas szervezetek). 

A cikk szerint az orbáni bejelentésből az is kiolvasható, hogy a nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkaphatják a prémiumot. 

A lap összesítése szerint a 2018-as választás előtt is voltak pluszjuttatások a nyugd.jasok számára (kétszer 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány, illetve akkor is volt nyugdíjprémium és -korrekció). Jövőre azonban a 24.hu számításai szerint összesen mintegy 311 milliárd forintnyi pluszpénzhez jut a hazai nyugdíjas társadalom, ebből csak a 13. havi nyugdíj – ha a teljeset megadja a kormány – mintegy 300 milliárd forintot jelent (a maradék 11 milliárd a nyugd.jprémium teljes összegű megadását takarja). A lap úgy számolt, hogy míg 2018-ban az Erzsébet-utalványokkal együtt 56 milliárd forintot fordított pluszban a Fidesz-kormány az érintettekre, addig jövőre már 311 milliárdos lesz ez a pluszköltés, vagyis a 2018-as összeg öt és félszerezését akarja a Fidesz a nyugdíjasokra költeni a jövő évi választás előtt.

Forrás: 24. hu 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés