x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
610 ezer forintos tartozás miatt vitték el a 40 milliós házát a nagybeteg Károly bácsinak.. ez Magyarország 2022-ben
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 27. (kedd), 15:54

610 ezer forintos tartozás miatt vitték el a 40 milliós házát a nagybeteg Károly bácsinak.. ez Magyarország 2022-ben (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 27

Nem akart harcolni a végrehajtóval a 66 éves ongai Németh Károly. Legalábbis fizikailag nem, mert az igazáért a végsőkig hajlandó elmenni. Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Mindezt egy 610.000 forintos alaptartozás miatt, ami az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt.

Pedig a férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás, amelynek tegnap elérkezett a szomorú, végső aktusa is.

Hirdetés
[ ]

Mire a Blikk a helyszínre ért, Károly háza már kongott az ürességtől. Leszerelt csapok, a konyhabútornak is csak a helye mutatja, egy hete itt még főztek. Sehol egy bútor, egy kép, egy függöny. Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt.

Utoljára vittek ebédet tegnap a Rózsa utca 12 szám alá Ongán /Fotó: Fuszek Gábor

– Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben – sírta el magát a Blikknek. – Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni.

Károly állítja: a házát egy 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezte el a hatóság. Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

Hirdetés

– Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam.

Beatrix: 38 millióért vitték el a félmilliárdos házamat – Lelepleztük, hogyan működött a Schadl-féle végrehajtói maffia

Beatrix: 38 millióért vitték el a félmilliárdos házamat – Lelepleztük, hogyan működött a Schadl-féle végrehajtói maffia

Károly történetén a 4000 lakosú Onga egy emberként háborog: igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje felől a tetőt. Ráadásul a vételárból sem kap semmit a férfi, a bírságok, az illetékek mellett a végrehajtó díját is ebből a pénzből vonják le, s mindenki nyer az ügyleten, csak a beteg férfi nem.

– Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz- és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal – keseredett el az egyik szomszéd, Lakatos Rozália. – Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik.

Karhatalmi segédlettel érkeztek meg a végrehajtók /Fotó: Fuszek Gábor

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés