Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
68 ezer forint a nyugdíja Juditnak, a 70 éves nyugdíjasnak. Ha nem akar éhenhalni, kénytelen elmenni dolgozni
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 12. (péntek), 08:41

68 ezer forint a nyugdíja Juditnak, a 70 éves nyugdíjasnak. Ha nem akar éhenhalni, kénytelen elmenni dolgozni

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 12

Az országot sújtó rettenetes infláció nem kíméli a nyugdíjasokat sem. Hauer Judit budakeszi nyugdíjas arról beszélt, hogyan próbálnak megélni ezekben a nehéz időkben. Barátnője, Hilda már az utcaseprést is fontolóra vette.

20 éve nem volt olyan magas a nyugdíjasokat érintő infláció, mint az elmúlt hónapban: 13,8 százalék a KSH legfrissebb adatai szerint. Ezt azt jelenti, hogy már novemberben újabb nyugdíjemelésre lesz szükség, de a nyugdíjszakértő azt javasolja, hogy a kormány már szeptemberben korrigálja a nyugdíjakat. A kormány ősszel az infláció ismeretében dönt majd, írták a Híradónak.

Hauer Judit budakeszi telküket mutatta meg még májusban a Házon kívül stábjának. A spájzra különösen büszke volt, mert a polcok rogyásig tele voltak. „Ami itt terem, mindent elrakok” – mondta. Lekvárok, rostos gyümölcslevek, fűszerkeverékek, mézek, de a saját készítésű szörpjei is ott sorakoznak a polcokon. Azaz, csak sorakoztak, mivel a telket néhány hete eladták.

Hirdetés
[ ]

Hauer Judit elmondta: muszáj volt eladniuk a telket, bár csak áron alul sikerült. „Most rendezzük a rengeteg hátralékot, tartozásunkat, hogy nullába kerüljünk, és meg tudjunk az elkövetkezendő hónapokban élni, mert el vagyok ájulva az áraktól” – fogalmazott. 

Ő és nyugdíjas férje is megkapta júliusban a nyugdíjkorrekciót, de most mint mondta, azon gondolkodik, hogy a gyógyszerből melyiket váltsa ki, és melyik csekket fizesse be, mert a 200 ezer forint körüli összeg, amiből élnek, nem elég mindenre.

A Központi Statisztikai Hivatal friss jelentése szerint júliusban a nyugdíjas fogyasztóiár-index az előző év azonos időszakához képest 113,8 százalék volt. Vagyis a nyugdíjasokat sújtó infláció 13,8 százalék. 20 éve nem volt ilyen magas nem volt ilyen magas ez az érték – állítja Farkas András nyugdíjszakértő. Szerinte szeptemberben újabb rendkívüli emelést kellene beiktatni, 

mert a békeidőre tervezett mérési eljárás sajnos nem megfelelő a háborús helyzetben. Nagyon későn követi csak az inflációnak a növekedését. 

A júliusban folyósított állami nyugdíjkorrekció mindössze 8,9 százalékos emelést jelentett. A különbözet 4,9 százalékpont. Ezt kellene a szakember szerint már szeptemberben odaadni a nyugdíjasoknak. Vagyis nem kellene novemberig várni, ahogy a törvény előírja, mert addig „még nagyon sok idő telik el és sok nyugdíjas kerülhet nagyon súlyos helyzetbe”.

Hauer Judit azt mondta: „bodzavirágból csináltam nagyon finom lekvárt, 

ezt fogjuk most majd este enni. Bodzalekvárt vékony szelet kenyérrel és kicsi tejjel, mert már a tej is nagyon drága. Holnap reggel meg orgonazselét fogunk enni.

Judit barátnőjének, Hildának 68 ezer forint a nyugdíja, júliusban 18 095 forinttal egészítette ki az állam. Ha kell, elmegy utcát seperni – mondta.

Hány éves most? – Most voltam 70. – És azt mondja, hogy még elmenne utcát seperni? – Simán elmegyek. Hát persze! – Felvennék ön szerint? – Az nem biztos, de elmennék.

A Híradó kérdésére, hogy terveznek-e november előtt nyugdíjkorrekciót, a kormány részéről azt írták: bármiféle többlet nyugdíj-kiegészítésről „ősszel, az éves várható infláció mértékének ismeretében tud majd dönteni a kormány”.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés