Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A disznózsír védi a szívet, most pedig napvilágot látott még egy igazán döbbenetes egészségügyi hatása is:
Mindenegyben Blog - 2021. október 22. (péntek), 14:48

A disznózsír védi a szívet, most pedig napvilágot látott még egy igazán döbbenetes egészségügyi hatása is:

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 22

A disznózsír védi a szívet, most pedig napvilágot látott még egy igazán döbbenetes egészségügyi hatása is:

25-30 évvel ezelőtt kezdődött az a hullám, hogy a kutatók az állati zsírokat elkezdték negatív színben beállítani, és arra ösztönözni a lakosságot, hogy margarinnal és étolajjal helyettesítsék az állati zsiradékot.

Mára azonban a kutatási eredmények mindennek ellentmondani látszanak. Kezdetét vette az állati eredetű zsírok “rehabilitációja”, és jelenleg úgy gondolják, hogy a disznózsír nemhogy nem “ellenség”, de kifejezetten egészséges, és igen hasznos “kenőanyag” mindenki konyhájában.

Hirdetés
[ ]

Azt azért bevallhatjuk, hogy a “legnehezebb” időkben sem mondtunk le róla teljesen, mivel sokan imádjuk összetéveszthetetlen ízét és kellemes illatát. Finomított napraforgóolajjal ez sosem lesz helyettesíthető…

És mivel kiderült, hogy a disznózsír ráadásul az egészségünket is jól szolgálja, már lelkiismeret-furdalás nélkül használhatjuk.

Mit is tesz értünk a zsír?

A tudomány jelenlegi állása szerint csak az olívaolaj egészségesebb nála a zsiradékok közül, remek D vitamin forrás. Csökkenti a depressziót, de akár meg is előzheti azt. A korábban bőszen hirdetett elméletekkel ellentétben szabályozza a koleszterinszintet, és érvédő hatású. Egyes kísérletek szerint (ellentétben pl. az étolajjal) nemhogy nem rákkeltő, de egyes ráktípusok kialakulásának esélyét csökkenthetjük a rendszeres fogyasztásával. Segít továbbá egyensúlyban tartani a hormon háztartásunkat.

És néhány ok, amiért a zsírt érdemes választanunk: Először is jobb íze van, mint az étolajnak. Másodszor gyermekkorunk tradicionális ízeit és élményeit idézi, ezzel is jó érzéseket okoz nekünk. Harmadszor: ahogyan fentebb leírtuk, igen egészséges..

És….További indokok a zsír használata mellett a videóban (angol nyelven):

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés